Gemeente Meierijstad blijft initiatieven Buitenspeeldag ondersteunen

Foto: jantjebeton.nl

Op woensdag 13 juni organiseren tientallen vrijwilligers weer een Buitenspeeldag. In veel straten, buurten, wijken en dorpen in Meierijstad worden dan leuke en uitdagende buitenactiviteiten georganiseerd voor kinderen. Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van de buitenspeeldag. Ze roepen iedereen op mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken. Als het aan de gemeente ligt, wordt ook Meierijstad die dag één grote speelplek. Daarom stelt de gemeente Meierijstad, naast de subsidie van Jantje Beton, € 90,– per initiatief beschikbaar en ondersteuning met materialen.

Buitenspelen is gezond

Wethouder Coby van der Pas: Gemeente Meierijstad ondersteunt deze oproep van harte. Buitenspelen is gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend en hiermee kunnen de kinderen in Meierijstad  ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken.  Buitenspelen is essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en kinderen leren spelenderwijs het best!

Steun met geld en materiaal

Naast de subsidie van Jantje Beton, is het mogelijk om van gemeente Meierijstad een bijdrage te ontvangen.  Gemeente Meierijstad heeft besloten om de initiatieven in het kader van de buitenspeeldagen de komende vijf jaar te blijven ondersteunen. Hiervoor wordt € 90,- per initiatief beschikbaar gesteld. Ook kan de gemeente dit jaar voor gratis materialen zoals dranghekken en afzetlint zorgen. De materialen worden door medewerkers van de gemeentewerven gebracht en weer opgehaald.

Aanvragen bijdrage en materiaal gemeente

Om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 90,- kan een aanmeldformulier worden ingediend op www.meierijstad.nl onder “Meedoen in je buurt”. Gemeentelijke materialen kunnen, uiterlijk 2 weken voor de Buitenspeeldag, gereserveerd worden bij de gemeentewerf.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen