Burgemeester feliciteert Diamanten Paar in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De heer en mevrouw Van Rooij-Seijkens kregen donderdagmiddag in hun appartement in de Dr. De Quaystraat in Veghel burgemeester Kees van Rooij op bezoek. Jac en Francien, zoals ze liever genoemd willen worden, waren dinsdag 1 mei zestig jaar getrouwd. Voor de ‘wet’ althans. Dus reden voor de burgemeester van Meierijstad om zijn felicitaties over te brengen. Eind juni viert het Diamanten paar het feestje met de eigen familieleden. Want de kerkelijke inzegening vond op 26 juni 1958 plaats. In Eindhoven.

Hoewel Jac en Francien (beiden 85 jaar) geboren Eindhovenaren zijn, wonen ze toch al weer zo’n 47 jaar in Veghel. In 1971 koos Francien ervoor om met haar verf- en behangwinkel in Eindhoven te stoppen om samen met haar man naar Veghel te verhuizen. Hier betrok het echtpaar een woning in de Groen van Prinstererstraat. Jac liet Eindhoven echter niet definitief achter zich. Hij reisde ruim 20 jaar op en neer naar zijn werkgever Philips. Die stond bij hem hoog in het vaandel. “Daar werkte mijn vader met hart en ziel. Hij vertelt nog steeds met trots over zijn periode bij Philips als hij met ons herinneringen ophaalt”, laat dochter Jolanda weten. Jolanda is één van de vier kinderen (2 jongens en 2 meisjes) van het echtpaar Van Rooij. De familie breidde zich inmiddels uit met zeven kleinkinderen waar Jac en Francien erg blij mee zijn. De meesten van hen wonen dichtbij in Veghel. Alleen de jongste zoon woont wat verder weg met zijn gezin, namelijk in Noord Holland.

Echte motorfanaten

Jac van Rooij bekleedde in het verleden diverse bestuursfuncties. Zo was hij bestuurslid van het plaatselijke CDA en van huishoudschool De Molenbeemden. Volgens dochter Jolanda stond haar vader jaren geleden mede aan de wieg van wat nu ROC De Leijgraaf is. Zij herinnert zich ook dat haar ouders vroeger echte motorfanaten waren en dat zij samen veel van de wereld hebben gezien. De twee bewaren goede herinneringen aan hun vakanties in onder andere China, Thailand en Turkije. Menigmaal komen de fotoboeken nog voor de dag. Daarin vinden zij ook de herinneringen terug van wellicht hun mooiste vakantie ooit. De fietstocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Momenteel doen beiden het gezien hun leeftijd wat kalmer aan. Hoewel Francien nog steeds op de woensdagmorgen naar de gymclub gaat. Al 40 jaar.

03-05-2018 Diamanten paar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen