Rock Am Ringoven knipoogt met John Diva en The Rockets of Love

Rock Am Ringoven, ooit begonnen als knipoog naar het Duitse Rock Am Ring, is niet meer weg te denken uit de festivalagenda. Van heinde en ver stromen de liefhebbers van lekkere muziek, koele pilsjes, knapperige friet en veul gezelligheid samen op Rock Am Ringoven dat zaterdag 26 mei om 15.00 uur begint op Bertje’s Wij in Mariaheide. Het wordt weer een muziekfeest met op het grote podium toppers als John Diva, Unforgiven en Q-Size en in de tent DJ’s die de dancekurken laten knallen.

Ringoven swingt altijd al dankzij een heleboel muzikanten, maar Ringoven is vooral een gemoedelijk buurtje, waar de bewoners elk jaar de handen ineen slaan om een mooi festival op te zetten. Bezoekers komen graag elk jaar terug, sterker nog, er zijn zelfs festivalgangers die momenteel een huis bouwen op de Ringoven op de plek waar vorig jaar nog rockfans hun tentje hadden staan.

Programma

John Diva en The Rockets of Love

Hairmetalband John Diva en The Rockets of Love heeft een missie: het voortbestaan van de echte rock ’n roll!  John Diva neemt slechts genoegen met perfectie en samen met the Rockets of Love brengt hij een wereldperformance, een setlist met ‘best-off’hits, en een flinke dosis positieve energie die niemand onberoerd laat.

Rock Am Ringoven 7

Rock Am Ringoven 8

The Unforgiven

The Unforgiven, vier rockers uit de directe omgeving benaderen Metallica op een perfecte manier. Met hun dynamische show is de band uitgegroeid tot een van de beste Metallica- tributes van Europa.

Q-Size

Q-Size pakte twintig jaar geleden uit met twee zangeressen. Meidenrock was hip en hot en elk weekend trad de band op. Momenteel kiest Q-Size de krenten uit de pap dus staan ze op Rock Am Ringoven!

Bulldog-LT

Bulldog-LT is al jaren een begrip in de regio en bestaat uit vijf ervaren muzikanten die één passie delen: rock! Het stevigere werk van Gary Moore, Deep Purple, Judas Priest, Iron Maiden en AC/DC.

Rock Am Ringoven 10

Resonance

Resonance haalt zijn inspiratie uit alternatieve en gothic rock en symphonische metal. De jonge band heeft een zangeres met een klassieke achtergrond. Ze speelt piano en Ierse blokfluit.

Projectmanager

Projectmanager bestaat uit drie volbloed escapisten met een voorliefde voor garagepopmuziek om daarmee zin te geven aan een volstrekt zinloos bestaan.

Freeb

Freeb,  drie jonge gasten, ze stonden al in Paradiso. Met speels gemak en enthousiasme brengen ze een even onbevangen als indrukwekkend optreden.

Rock Am Ringoven 6

De Golden Wonderboys

De Golden Wonderboys spelen rockende oldschool punk/hc met een hoog singalong gehalte, uitgevoerd door vijf, ietwat belegen, ideale schoonzonen uit Eindhoven Rockcity.

The Pretty Faces

The Pretty Faces brengen spuitende pure rauwe rock zonder pretenties. Recht uit het hart en recht in de ziel. Een crossover van rock’n’roll, punk, country en een vleugje surf.

Rock Am Ringoven 9

50 Watt

50 Watt, alsof je radiozender Arrow Classic Rock aan hebt gezet, maar dan live on stage: vertrouwd herkenbaar, met een scherp randje.

Rock Am Ringoven 5

Animal Road

Animal Road speelt poprock met een ruige rand. Zomerse vibes, harmonieuze samenzang, stevig gitaarwerk en up-tempo nummers.

Kids

In de tent is het in de middag een feest voor de kinderen terwijl ’s avonds diverse DJ’s zoals Space Needle zorgen dat de er geswingd kan worden.

Kaarten

Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop online en bij D’n Brouwer in Mariaheide. Aan de dagkassa betaal je 15 euro. Kijk voor alle informatie op www.rockamringoven.nl

Prijsvraag

Van de organisatie mogen wij 5 x 2 kaarten weggeven. Wat moet je daarvoor doen. Like ons bericht op onze Facebookpagina en beantwoord onderstaande vraag.

Hoe komt Rock Am Ringoven aan zijn naam?

Mail uw antwoord naar: [email protected] De uitslag wordt donderdag 24 mei a.s. bekend gemaakt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen