Keldonkse molen open tijdens de Nationale Molendagen 12 en 13 mei

Foto: Stan Pittens

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 zijn vele honderden wind- en watermolens tijdens de Nationale Molendagen in Nederland open voor bezoek.  Ook korenmolen De Hoop in Keldonk is beide dagen geopend. Het  molenaarsambacht is onlangs ingeschreven op de Representatieve Lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid van UNESCO. Inhakend daarop is dit jaar gekozen voor het thema: Ontmoet de molenaar. Komt u ook om onze molenaars te ontmoeten?

Molenaar John van Zutphen; “Er is veel te vertellen over het ambacht van molenaar. Extra leuk is het dat op beide dagen ook de tentoonstelling 120 jaar Fransen mengvoeders Erp in het Erpse Raadhuis te zien is. Door beide evenementen te bezoeken krijgen bezoekers een mooi beeld van de ontwikkelingen rondom de verwerking van granen ten behoeve van de voeding voor mens en dier.”

Naast het bezichtigen van de molen is het molenterrein tijdens de Nationale Molendagen feestelijk ingericht met onder andere een luchtkussen voor de kinderen. Ook worden er pannenkoeken gebakken en kunnen bezoekers de expositie en film over de bouw en restauratie van de molen bekijken. De molen is op 12 en 13 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Regio

In de regio zijn op zaterdag en/of zondag 12 en 13 mei verschillende molens geopend. In een straal van 10 kilometer rondom korenmolen De Hoop zijn er molens open in Eerde, Gemert, Heeswijk-Dinther, Lieshout, Uden, Volkel en Vorstenbosch. Voor een compleet overzicht kijk op www.molens.nl.

Nationale molendagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen