Gouden jubileum Vat-Oe-Fiets Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vanochtend om 08.00 uur zijn de eerste deelnemers aan de 50ste editie van Vat-Oe-Fiets vertrokken. Deze wandel/fietstocht die jaarlijks op Hemelvaartsdag georganiseerd wordt trok ook dit jaar weer veel deelnemers.

In de jaren ’70 begonnen als wandelevenement onder de naam ‘Walk’. Met enkele honderden deelnemers al direct een succesvol gebeuren. In de loop der jaren groeide het aantal deelnemers. De afstand die de wandelaars aflegden was, net als dit jaar, 25 kilometer. Later werden er ook fietsers toegelaten en veranderde men de naam in Vat-Oe-Fiets. Tot op de dag van vandaag is er wat betreft het goede doel niets veranderd. Ook dit jaar gaat de opbrengst onder andere naar de nog actieve Veghelse missionarissen. Maar ook de Stichting Mtinko Tanzania, Scouting Veghel, Bouwdorp Veghel worden middels dit evenement ondersteund.

Start

Met wat lichte regen, na 3 dagen met zomerse temperaturen, vertrokken om 08.00 uur de eerste wandelaars donderdag voor hun tocht over 25 kilometer. De fietsers vertrokken om 10.30 uur. Voor hen was een tocht uitgezet over 25 of 50 kilometer.

Vat-Oe-Fiets 2018

Vat-Oe-Fiets 2018

 

Muzikale ondersteuning

De Veghelse Blaaskapel ’t Kumt was bij de start aanwezig voor ‘een vrolijke noot’. Een aantal jonge fans luisterden aandachtig.

Vat-Oe-Fiets 2018

Vat-Oe-Fiets 2018

Oudste deelnemer

Dat fietsen gezond is en niet altijd leeftijd afhankelijk hoeft te zijn, bewees Frans Haans. Met zijn 94(!) jaar nam hij voor de 48e keer deel aan dit evenement.

Vat-Oe-Fiets 2018

Vat-Oe-Fiets 2018

– Later meer –

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen