PieterBrueghelHuis viert eerste verjaardag

Foto: PieterBrueghelHuis

Het PieterBrueghelHuis is binnenkort één jaar geopend! Op 26 mei wordt dat gevierd met een open dag. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom aan Middegaal 25 in Veghel.

Het PieterBrueghelHuis is een inloopadres voor jong en oud, waar betekenisvolle activiteiten plaatsvinden. Mensen met en zonder beperking ontmoeten elkaar en hebben de gelegenheid om op uiteenlopende wijzen te ontspannen. Daarmee is de droom va de initiatiefnemers waarheid geworden: een plek van geluk creëren voor alle burgers en in het bijzonder de (tijdelijk) meer kwetsbare medeburgers.

Aandacht

Onderliggende motivatie is een tendens in de samenleving: onder meer door bezuinigingen en bureaucratie zijn we vaak de aandacht voor ‘de mens’ verloren. Voorzieningen op gebied van zorg, welzijn en werk zijn niet langer een recht of een vanzelfsprekendheid. Het PieterBrueghelHuis focust vooral op datgene wat mensen nog kunnen en waar ze van genieten.

Activiteiten

Na drie jaar keihard werken is het PieterBrueghelHuis anno 2018 een levendig huis waar tal van sociale activiteiten voor uiteenlopende mensen plaatsvinden. Er worden contacten gelegd, gekookt, geschilderd, gebeeldhouwd, gewandeld, , gedanst, gebiljart, geknutseld, gemusiceerd, getuinierd en er wordt vooral zorgeloosheid (geluk) geboden door het buitenshuis ontmoeten van de ander.

Levendig centrum

De vele vrijwilligers vormen het hart van het PieterBrueghelHuis. Zij zetten zich in als gastvrouw of gastheer, begeleider van activiteiten, trainers voor dans en sportieve bezigheden of op uiteenlopende andere gebieden. Dankzij hen is het eerste jaar van het PieterBrueghelHuis een succes geworden. Het is een levendig centrum van enthousiaste activiteit en samenwerking: en dat mag gevierd en gezien worden.

Open Dag

Tijdens de open dag op 26 mei is iedereen van harte welkom. Er zijn rondleidingen, activiteiten (voor jong en oud), er is een expositie van deelnemers te bewonderen (‘Op andere gedachten’), bezoekers kunnen luisteren naar muziek van onder andere Syrische muzikanten en ook zélf musiceren in het interactieve orkest met het publiek. Uiteraard zorgen de vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis voor een hapje en een drankje.

Het PieterBrueghelHuis is gelegen aan Middegaal 25 in Veghel. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer weten over het programma van de open dag? Lees verder op www.pieterbrueghelhuis.nl.

Reacties

article
13563
PieterBrueghelHuis viert eerste verjaardag
Het PieterBrueghelHuis is binnenkort één jaar geopend! Op 26 mei wordt dat gevierd met een
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/05/14/pieterbrueghelhuis-viert-eerste-verjaardag/
2018-05-14T09:34:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2017/11/10085647/23244424_1125615920908253_5813441020033746344_n.jpg
Open Dag, PieterBruegelHuis
Nieuws