In het jaar van We Are Food komen 10 thema’s aan bod. In maart startte men met thema ‘Samen tegen Verspilling’. Vorige maand was het thema ‘Voedsel van Brabantse Grond’ en nu in mei is het thema ‘Eet Je Beter’.
In de maand mei rijdt de Eet Je Beter truck door Brabant. Vandaag stond deze op de Markt in Veghel.
Eet Je Beter
Een maatschappelijk foodinitiatief van FoodforCare, CZ, Emté SIMAC, Maison van den Boer en Diabetes Federatie Nederland als onderdeel van We Are Food 2018.
Diabetes type II
Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes type II. Robert Danse, chefkok bij Maison van den Boer is één van hen. Reden voor zijn werkgever het thema ‘Eet Je Beter’ op de kaart te zetten. Deze maand reist een team van de Veghelse cateraar heel Brabant door om om patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals op leuke en toegankelijke wijze te inspireren met kookclinics en voedingsadvies. Ook is er een EetJeBeter-app en kookboekje gelanceerd. Doel is om de diabetes II-patiënt op laagdrempelige wijze te faciliteren en motiveren om met kennis, tips en inzichten een fundamentele verandering in zijn of haar eetpatroon te realiseren. Chefkok Robert Danse, die zelf diabetes II heeft, geeft als ervaringsdeskundige uitleg over zijn strijd tegen diabetes en hoe hij met “het nieuwe koken voor diabetici” grote stappen heeft gemaakt.
“Samen willen we enthousiasme creëren dat gezonde voeding lekker én binnen handbereik is”, aldus Henk Kivits, Keukenchef EetJeBeter.
Bezoek College B&W
Bij een van de sessies met belangstellenden schoven vanmiddag Burgemeester en Wethouders aan om persoonlijk het verhaal van Robert aan te horen en te ervaren hoe je ook ‘anders’ kunt eten.
Truck Tour
De foodtruck doet gedurende de maand mei 12 Brabantse plaatsen aan: Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oss, Waalwijk, Veghel, Helmond, Uden en Valkenswaard. De tourdata staan op www.eetjebeter.com