Hans Raaijmakers benoemd tot Ridder in de Orde van OranjeNassau

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag ontving de heer J.M.A.M. (Hans) Raaijmakers (1946) uit Veghel een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vele vrijwillige werkzaamheden die de heer Raaijmakers al sinds jaren verricht.

Overzicht verdiensten

  • De heer Raaijmakers was van 1986 tot en met 1999 portefeuillehouder Verkeer en Vervoer bij de Contactgroep Veghelse Ondernemingen (CVO) en in 1985 stond hij mede aan de wieg van de Stichting Opleidingen Veghelse Ondernemingen (SOVO). Hij is ruim 10 jaar bij SOVO betrokken geweest. Binnen beide activiteiten was hij een zeer actief bestuurder wiens betrokkenheid van grote invloed is geweest voor het bedrijfsleven en de bereikbaarheid van Veghel.
  • Van 2008 tot 2014 was de heer Raaijmakers voorzitter van Muziekvereniging Frisselstein. Naast het besturen van Frisselstein hield hij zich ook bezig met andere zaken. Zo besteedde hij veel aandacht aan een goede verbinding van de muziekvereniging met de Veghelse samenleving en  had hij een zeer actieve rol bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld Veghel Nightlive en het Slokdarmfestival/Fabriek Magnifique. Verder heeft hij onder andere veel aandacht besteed aan de realisering van een repetitieruimte voor Frisselstein op de Noordkade, extra manieren om de financiële situatie van de muziekvereniging te versterken gerealiseerd en ook bij de werving van (jeugd-)leden en de vorming van verschillende ensembles was hij zeer betrokken.
  • Decorandus is tot 2008 14 jaar betrokken geweest bij Carnavalsvereniging De Kuussegatters. Hij is daar onder andere jarenlang actief geweest bij de organisatie van de jaarlijkse vlooienmarkt en was tijdens de vlooienmarkt in touw als veilingmeester.
  • Het Sint Barbaragilde Veghel heeft ook 13 jaar (1992-2005) op de inzet van de heer Raaijmakers mogen rekenen. Hij was voor de organisatie van de Hoge Schuts van 1997 voorzitter van de commissie die deze kringdag organiseerde. En ook voor het gilde was hij actief bij de Veghelse vlooienmarkt.
  • In 2012 trad de heer Raaijmakers toe tot het bestuur van de Stichting CHV. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van partijen die actief zijn op de Noordkade. Decorandus heeft binnen het bestuur het aandachtsgebied de verenigingen en het algemeen beleid. Hij behartigde onder andere de belangen van de gebruikers van de Noordkade en sloeg bruggen tussen culturele en commerciële partijen.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het afscheid van de heer Raaijmakers van de Stichting CHV.

Hans Raaijmakers Hans Raaijmakers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen