Burgemeester op bezoek bij diamanten paar Rijkers – van Zutphen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag, woensdag 23 mei, is het voor Jan en Tonny Rijkers – Van Zutphen een bijzondere dag. Zestig jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje. Reden voor burgemeester Van Rooij hen een bozoek te brengen. Natuurlijk kwam hij niet met lege handen. Naast een mooie bos bloemen had hij ook een ingelijste kopie bij van de trouwacte van weleer.

De heer en mevrouw, beide geboren in Keldonk, kenden elkaar al jaren alvorens het echt wat werd tussen hen beide. Dat was in 1955. In 1958 trouwden zij in Erp. De heer Rijkers heeft vroeger gewerkt als sluiswachter en kantonnier bij Rijkswaterstaat. Mevrouw heeft altijd de zorg voor de drie kinderen, 1 zoon en 2 dochters, op haar genomen. Verder hebben zij 7 kleinkinderen en, sinds kort, een achterkleinkind.

Bridgeliefhebbers

Het echtpaar woont dichtbij ‘het Klooster’ in Zijtaart. De ‘place to be’ voor de wat ouderen om sociale contacten te onderhouden. Dit gebeurt vaak bij één van de twee bridgeclubs. Jan is naast bridgeliefhebber, ook nog 12 jaar secretaris geweest van de Bond van Ouderen in Zijtaart. 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen