Noord-Brabant verkozen tot mooiste provincie van Nederland

Foto: waalwijk.nieuws.nl

Nederlandse vakantiegangers vinden Noord-Brabant de mooiste provincie van Nederland. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantie-bezoeken in Nederland.

De Nederlandse vakantiegangers werden gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van gastvrijheid, zoals: de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de inwoners, de uitnodigende natuur en dorpen in de omgeving, de kwaliteit van de accommodaties, de horecavoorzieningen en de recreatieve mogelijkheden.

Hoogste waardering voor de omgeving in Noord-Brabant

De Nederlandse vakantieganger is vooral enthousiast over de natuur en dorpen in de omgeving van Noord-Brabant. Met een 7.49 krijgt Noord-Brabant de hoogste waardering en blijft het ‘buurman’ Limburg net voor, die ook goed beoordeeld werd met een 7.47. Als derde is de provincie Gelderland geëindigd met een 7.43.

Hieronder de lijst van provincies met de mooiste (tot de minst mooie) omgeving:

 1. Noord-Brabant: 7.49

 2. Limburg: 7.47

 3. Gelderland: 7.43

 4. Overijssel: 7.38

 5. Zeeland: 7.32

 6. Utrecht: 7.32

 7. Drenthe: 7.31

 8. Zuid-Holland: 7.24

 9. Noord-Holland: 7.23

 10. Friesland: 6.94

 11. Flevoland: 6.89

 12. Groningen: 6.72

Ook het meeste te doen in Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft ook de beste recreatieve mogelijkheden, aldus de Nederlandse vakantieganger. Met een 7.37 eindigt de provincie Noord-Brabant ook bovenaan dit lijstje. Dit is niet geheel verrassend, met de Efteling, Safaripark Beekse Bergen en de Brabantse gezelligheid om de hoek. Ook in Limburg (7.28) en Drenthe (7.24) is volgens de Nederlandse vakantieganger veel te doen, zij eindigden in dit lijstje als nummer twee en drie.

Noord-Brabant op één na meest gastvrije provincie, Gelderland meest gastvrij

De Nederlandse vakantieganger vindt Gelderland de meest gastvrije provincie, gebaseerd op meerdere aspecten van gastvrijheid. Gelderland blijkt met een 7.44 nét iets gastvrijer te zijn dan Noord-Brabant met een 7.40.

Reacties