UPDATE Racing Team Nederland schuift op naar 7e plaats in 24 uur van Le Mans

Foto: Racing Team Nederland

Door de diskwalificatie zojuist van twee auto’s, schuift Racing Team Nederland op naar de 7e plaats in de eindklassering van de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans.

De FIA maakte maandagavond na de race bekend dat de LMP2-auto’s met startnummer 26 (1e) en 28 (4e) uit de uitslag zijn geschrapt vanwege het bij controle aantreffen van een extra, ongeoorloofd onderdeel in de tankinstallatie dat de snelheid van een tankstop beïnvloed zou hebben. Het team in kwestie, dat beide auto’s onder twee verschillende namen inzette, kan de komende 96 uur beroep aantekenen tegen de beslissing.

Mark Koense, teammanager Racing Team Nederland: “We hebben kennisgenomen van de beslissing van de FIA en wachten af wat er gaat gebeuren. Met onze mooie 9e plaats waren en zijn we al tevreden, maar als het een 7e plaats blijkt te zijn, is dat natuurlijk mooi meegenomen, ook vanwege de extra WK-punten. Dit nieuws verklaart voorlopig in ieder geval waarom deze twee auto’s tijdens de race korter stilstonden tijdens een tankstop. Wij begrepen dat verschil eerlijk gezegd al niet. We gaan zien welk vervolg dit nu krijgt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen