Meike Boertjes één van de genomineerden bij verkiezing Beste Bibliothecaris van Nederland 2018

Foto: Natasja de Groot | Bibliotheek Veghel

Ook dit jaar organiseert Bibliotheekblad, het vakblad voor de Openbare bibliotheek, weer de verkiezing van de Beste Bibliothecaris van Nederland.

Uit de voordrachten heeft de jury drie bibliothecarissen geselecteerd die zullen gaan strijden om de titel. De drie genomineerden zijn: Meike Boertjes, werkzaam bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), Marjolein Hordijk van Bibliotheek Gelderland Zuid, en Jolanda Robben, werkzaam bij Biblionet Groningen en Bibliotheek Veendam. Na een stemperiode in oktober zal in november bekendgemaakt worden wie dit jaar de titel Beste Bibliothecaris toevalt.

Meike Boertjes

Meike  is specialist volwassenen bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), vooral werkzaam in de bibliotheekvestiging in Veghel. Ze is onder andere coördinator van het Taalhuis, is verantwoordelijk voor de Dementheek, zet zich in voor het programma Werk en inspiratie voor werkzoekenden, is projectleider van het project KennisMakers van de NOBB, en is daarnaast onder andere betrokken bij TedX Veghel, Festival Het VerhAal en Festival Fabriek Magnifique. Verder is ze nog actief binnen het Jonge Bibliothecarissen Netwerk.

Stemperiode

De stemperiode voor de verkiezing van beste bibliothecaris gaat van start op 1 oktober en loopt tot en met 31 oktober. Via Bibliotheekblad.nl kan er in deze periode gestemd worden op een van de drie genomineerden. Wie er uiteindelijk wint, bepalen de stemmende lezers van Bibliotheekblad en de vakjury tezamen.

Wij van meierijstad.nieuws.nl wensen Meike veel succes bij deze verkiezing!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen