Burgemeester op bezoek bij Diamanten bruidspaar in Mariaheide

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Donderdagmiddag 28 juni bracht burgemeester van Meierijstad, de heer Kees van Rooij, een bezoek aan het echtpaar Harrie (84) en Gerda (85) Nooijen – Van Oss uit Mariaheide. Hij kwam het echtpaar feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Precies 60 jaar geleden, op 28 juni 1958, gaven zij elkaar het ja-woord in het gemeentehuis in Veghel. Het kerkelijk huwelijk vond 5 dagen later plaats.

Eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting was zo’n 66 jaar geleden. De heer Nooijen was met de fiets vanuit zijn woonplaats Keldonk naar het sportpark in Mariaheide gekomen om een sportdag van de Jonge Boerenstand bij te wonen. Daar ontmoette hij zijn Gerda. Het was niet direct ‘liefde op het eerste gezicht’, maar na verloop van tijd werd de relatie toch serieuzer. En vandaag zijn zij al 60 jaar een gelukkig paar. Nog steeds zelfstandig wonend in het huis wat zij toendertijd gebouwd hebben.

Harrie heeft lange tijd gewerkt bij wegenbouwbedrijf Van Lee en Gerda zorgde voor de 5 kinderen, 3 zonen en 2 dochters.

Familieband

Naast de 5 kinderen zijn er ook 5 kleinkinderen. Ze hebben een hechte familieband ondanks dat de meeste kinderen niet direct in de buurt wonen, alleen de oudste zoon. Een andere zoon woont in Canada maar brengt wel jaarlijks een bezoek aan zijn familie. Ook vandaag, tijdens deze feestelijke dag, was hij aanwezig.

Diamanten paar Nooijen

Diamanten paar Nooijen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen