Sensatie en spektakel met Gein op het Dobbelsteenplein!

Foto: Gekko's

Het wordt een zinderende (na)zomer op het Dobbelsteenplein in Mariaheide! Want in navolging van het inmiddels niet meer weg te denken beachsoccer- en beachvolleytoernooi én de Sterkste man, komen de Gekko’s in samenwerking met café d’n Brouwer met een heel nieuw en spectaculair evenement: Gein op het Dobbelsteenplein! Dit spiksplinternieuwe evenement uit de koker van Gekko Events staat gepland voor zaterdag 8 september en begint op het aangename tijdstip van 16.00 uur.

Carnavalsvereniging de Gekko’s mag dan de steek in de wilgen hebben gehangen, toch hebben de Gekko’s niet stil gezeten en heeft de harde kern van deze club met nieuwe aanwas zich omgedoopt tot Gekko Events. Daardoor kunnen de populaire sportieve evenementen zoals het beachsoccer- en beachvolleytoernooi  en de Sterkste man die de club in samenwerking met café d’n Brouwer organiseert gewoon doorgaan. Sterker nog, Gekko Events doet er dit jaar nog een schepje boven op en organiseert dus nog een extra evenement: ‘Gein op het Dobbelsteenplein’. Misschien gaat er bij de 30 plussers een lampje branden bij de naam van het nieuwe evenement, want die is inderdaad afgeleid van het legendarische tv -programma Ter Land ter zee en in de lucht. De spelshow van de Tros die in de jaren ’80 en ’90  van de vorige eeuw hoge kijkcijfers haalde. Met zeepkisten konden de deelnemers en het publiek hun lol op met de verschillende onderdelen zoals: ‘Tobbedansen’,’ Fiets hem erin’, ‘Hoog en droog’, ‘Heen en weer’ en ‘Gein op het plein’.

De spil in het hele gebeuren Robin van Lanen verklaart zich nader: “Ik liep al een hele tijd rond met het idee om zoiets als Ter land ter zee en in de lucht te doen. Ik vond het altijd mooi en leuk om naar te kijken. Het moest er nu maar eens van komen. Bovendien brengt zoiets nog meer leven in het dorp en op het dobbelsteenplein, das altijd skôn! Je merkt het wel aan ons Beachvolleybal- en voetbaltoernooi dat op 14 en 15 juli gehouden wordt. Dat doen we nu inmiddels al voor het 5e jaar en het deelnemersveld is alweer bijna gevuld en we hoeven daar amper reclame voor te maken!”

Gein op het Plein

Maar weer even terug naar Gein op het Plein. Gekko Events is van plan om zelfs twee onderdelen te doen namelijk: Gein op het plein én Heen- en weer! Robin van Lanen: “We hebben met de groep al de nodige voorbereidingen gedaan,  een heel plan en tekeningen hoe het er allemaal uit moet komen te zien. Er komt best veel bij kijken, want er komt een enorme stellage, zandbak en waterbak op het Dobbelsteenplein te staan. We zoeken trouwens nog sponsoren en mensen die ons willen en kunnen helpen met het realiseren van deze plannen. Hulp is altijd welkom!” Het is de bedoeling dat de deelnemers een zeepkist maken die van de schans (die vier meter hoog wordt!) af kan rijden en geen rem heeft. En net als bij Ter land ter zee en in de lucht zijn er leuke prijzen te winnen: Er is een prijs voor de snelste, de originaliteitsprijs en de pechprijs. “Het moet wel leuk blijven, de zeepkist maken hoeft geen kapitalen te kosten zoals bijvoorbeeld een carnavalswagen, maar een originele kist wordt zeker wel gewaardeerd” aldus Robin van Lanen. Het wordt ook geen exclusief Hei’s feestje want ook deelnemers van buiten Mariaheide mogen gewoon inschrijven. Het inschrijfgeld voor Gein op het Dobbelsteenplein bedraagt trouwens maar vijftien euro. Voor die prijs hoef je het niet te laten.

De Gekko's

Sterkste man

En dan was er nog iets met de Sterkste man dat dit jaar op zaterdag 25 augustus gehouden wordt. Ook hier een kleine aanpassing in de naam en een ander aanvangstijdstip. Robin van Lanen: “We beginnen nu om 16.00 uur. Dit komt voor veel mensen beter uit waardoor we hopen dat er meer mensen mee doen. Met nadruk óók mensen van buiten Mariaheide, om zo een mooie competitie te krijgen. We houden het wel relatief laagdrempelig. Het is wel aanpoten maar niet te pittig. Je hoeft niet per se elke dag in de sportschool te hangen of aan crossfit te doen om deel te kunnen nemen. Vorig jaar sprak ik ook nog een jongen eerdaags voor het evenement in de kroeg en hij besloot spontaan om de volgende dag mee te doen. Gewoon een gezonde Brabantse jongeman, geen afgetraind sportfiguur, hij werd verdienstelijk vijfde. Ik bedoel maar, wees niet bang om af te gaan en doe gewoon mee en ga de uitdaging aan met jezelf en de anderen!”

De Gekko's

Inschrijven of meer informatie voor de diverse evenementen is te vinden via de facebookpagina van de Gekko’s: https://www.facebook.com/GekkoEventsMariaheide/ of je mailt even naar: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen