Mooie opbrengst vastenactie leerlingenraad Bernadetteschool

Foto: Iris Bogers | MOV groep Franciscusparochie Veghel

Onlangs had de leerlingenraad van basisschool Bernadette de laatste bijeenkomst van het schooljaar. Hierbij waren ook de vertegenwoordigers van Stichting Ahlus Suffah en de MOV-Franciscusparochie uitgenodigd door directeur Raymond Stuart.

De jaarlijkse sponsortocht viel dit jaar samen met de Koningsspelen. Na het Koningsontbijt liepen de kinderen door de wijk. De helft van de opbrengst van de sponsortocht was bestemd voor de zusterschool in Gambia (St Ahlus Suffah). Een vierde deel ging naar de HUB-school voor het onderhouden van het dierenparkje. Het resterende deel, het bedrag van € 580,37 was voor de landelijke Vastenactie, het project in Zambia.

Namens de MOV-werkgroep bedankte Iris Bogers de leerlingenraad en daarmee alle leerlingen van de Bernadetteschool, voor hun inzet, hierdoor hebben zij zo’n mooi sponsorbedrag opgehaald. Daarmee kan in Zambia goed werk verricht worden. Ook in de H.Hart-kerk is heel enthousiast gereageerd toen het bedrag bekend gemaakt werd. In deze kerk zijn vele jaren de ‘vastenactie-doosjes’ gebracht, nu hangt de cheque in het kerkgebouw.

Het campagneproject van 2018 is in Mbala, een district in het uiterste noorden van Zambia, aan de grens met Tanzania. Het is een van de armste districten van Zambia, met een gemiddeld weekinkomen tussen 0 tot 6,90 euro per huishouden.
De hiv/aids epidemie die dertig jaar geleden uitbrak heeft de armoede verergerd en grote invloed op de familiestructuren.
In Mbala werken de zusters van de Heilige Harten. De zusters ‘gaan waar niemand gaat’ en zij ‘doen wat niemand doet’. De zusters gaan sinds eind jaren ’80 de sloppenwijken in om te zorgen voor de door hiv getroffen families. Zo ontstond het ‘Households in Distress-programma’ dat we dit jaar via Vastenactie steunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen