Sligro Food Group verbouwt hoofdkantoor

Foto: Sligro Food Group

Sligro Food Group start in september met de verbouwing van haar hoofdkantoor aan de Corridor in Veghel. Het complete gebouw gaat op de schop en wordt aangepast aan de eisen van deze tijd. Om de verbouwing uit te kunnen  voeren verhuizen de medewerkers van het hoofdkantoor tijdelijk naar een kantoorpand aan de Huygensweg 10 in Veghel.

Het hoofdkantoor van de marktleider in foodservice dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw/ Met de groei die het bedrijf doormaakte vonden ook regelmatig verbouwingen plaats. De laatste grote verbouwing dateert uit 2007, toen aan weerszijde van het hoofdkantoor nieuwe vleugels zijn gerealiseerd.

Met de huidige verbouwing, die een oppervlakte van 16.700 m² beslaat, wordt rekening gehouden met de ambitie van Sligro Food Group om een uit te groeien tot een internationale foodservice speler.

Beter werkklimaat

De verbouwing wordt gerealiseerd door hoofdaannemer Cornelissen uit Zeeland. Samen met de andere bouwpartners in de verbouwing in 3D ontworpen, volgens het principe van Engineering & Building. Een groot deel van de buitenmuren en de verdiepingsvloer blijft intact. Inpandig wordt het gebouw ingrijpend vernieuwd. Zo worden er een nieuw bedrijfsrestaurant en patio van 600 m², met daaromheen kantoorruimtes, gerealiseerd. Voor de inrichting van de kantoren is gekeken naar ZiN Inspiratielab. De innovatieve en eigentijdse sfeer wordt doorgetrokken naar het hoofdgebouw. De indeling van de kantoorruimtes wordt flexibeler en het werkklimaat voor de medewerkers sterk verbeterd. Transparantie en licht vormen daarbij de sleutelwoorden.

Het vernieuwde hoofdkantoor heeft straks ruimte voor ongeveer 650 werkplekken.

Sligro Food Group

Tijdelijke verhuizing

Om de dagelijkse operatie niet te verstoren is besloten de centrale organisatie, tijdens de verbouwing, ergens elders onder te brengen. Het merendeel van de medewerkers gaat naar een leegstaand kantoorpand aan de Huygensweg 10 (voormalig DHL-pand) in Veghel dat hiervoor wordt gehuurd. Enkele diensten worden ondergebracht in bestaande locaties van Sligro Food Group in Veghel.

Met ingang van 1 september is de tijdelijke verhuizing een feit. Hierna wordt gestart met de verbouwing. Voor het totale project is een bouwtijd van zestig weken gerekend.

Sligro Food Group

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen