VVD wil paardenstal Veghels Buiten legaliseren

Foto: VVD Meierijstad

De uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant over de vergunning voor een paardenstal aan De Haag te Veghel is weliswaar nog vatbaar voor hoger beroep maar gezien de inhoud van de uitspraak is wel duidelijk dat het huidige bestemmingsplan een uitbreiding van de betreffende paardenstal niet toestaat. De stal zoals die er nu staat is zelfs illegaal.

Met deze uitspraak hebben een aantal kaveleigenaren in Veghels Buiten een juridische overwinning behaald die als het aan de VVD ligt slechts een tijdelijke zal blijken te zijn. “Wij zien namelijk mogelijkheden om tot legalisering over te gaan en hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college”, aldus een woordvoerder van de VVD.

Wat de VVD betreft dienen nieuwe bewoners van Veghels Buiten de bestaande functies in dit gebied te respecteren en te accepteren. Daarnaast vinden zij dat daar waar mogelijk niet-woonfuncties in dit gebied ook enige ontwikkelingsmogelijkheden moet worden gelaten. De nieuwe bewoners zijn wat hen betreft te gast. Dat is naar de mening van de VVD inherent aan de opzet van Veghels Buiten zoals die met het Masterplan uit 2008 is vormgegeven en daar willen zij graag aan vasthouden.

 

 

Reacties

article
15501
VVD wil paardenstal Veghels Buiten legaliseren
De uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant over de vergunning voor een paardenstal aan De Haag
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/08/08/vvd-wil-paardenstal-veghels-buiten-legaliseren/
2018-08-08T15:37:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/08/08153645/Paardenstal-Veghels-Buiten.jpg
paardenstal, Veghels Buiten, VVD
Nieuws