Column: Het lag niet alleen aan haar…

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Iedere week verschijnt hier een column van de hand van Nellie Timmermans. Nellie heeft een praktijk voor psychosociale hulpverlening. Zij is gespecialiseerd in de complexe problematiek van ‘nieuw-samengestelde gezinnen’, oftewel stiefgezinnen.

Het lag niet alleen aan haar…

John en Elke hadden nauwelijks meer seks de laatste jaren. Elke had geen zin. John kon dat moeilijk verkroppen. Hij wilde haar echt niet dwingen. De lol was er vanaf. Elke voelde zich schuldig, alsof ze haar beloftes niet nakwam. Tenslotte was het ook een hele periode heel góed gegaan. Ze had er wel plezier aan beleefd.

Maar sinds de kinderen er waren was het steeds minder geworden. John liet haar meestal met rust, maar af en toe kon hij zich moeilijk bedwingen. Hij had al zo vaak gevraagd wat er toch aan de hand was. En….ze wist het niet.

Dit probleem komt heel vaak voor bij stellen, waarbij men dan zegt “het gevoel is weg en ik weet niet of dat nog terugkomt”. Bij hevige verliefdheid is dat gevoel er wel! En verliefdheid gaat over. Gaat dan ook de behoefte in seks over? Bij vrouwen heel vaak wel, bij mannen meestal niet.

Mannen denken vaak dat het gevoel vanzelf wel komt als hij haar maar aanraakt. En vaak hebben vrouwen ook daar geen behoefte aan. Ze voelen vaak een soort druk: o jee, hij wil wat! Aan de andere kant moet je ook niet te lang wachten (use it or loose it).

Vaak merk ik direct wat er loos is in de relatie. En vaak ook (niet altijd) blijkt dat deze vrouwen dingen gepikt hebben van hun man, die eigenlijk nog steeds dwars zitten. Soms zijn dat scheldpartijen, maar  het kan ook gaan om een onschuldig lijkende opmerking over haar uiterlijk, of een nare opmerking net na een bevalling.

Soms zijn het echt “oude koeien” die je eigenlijk zo snel mogelijk wil vergeten….maar dat lukt niet.

In het geval van John en Elke had het nog niet zo lang geduurd en konden we snel tot de kern komen. Elke voelde zich met de dag beter en John had minder behoefte om haar te beschuldigen. De laatste keer zei John: “Ik heb mezelf en haar beter leren begrijpen. Het lag allemaal echt niet alleen aan haar!!”

 

Nellie Timmermans Interpunctie, Smientdonk 2 5467 CA Veghel

www.interpunctie.nl [email protected], tel. 0413-310795 of 06-21 59 24 35

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden