Prachtige resultaten Cambridgeleerlingen Zwijsen College

Foto: Zwijsen College

Op zaterdag 2 en 23 juni jl. hebben 15 leerlingen namens het Zwijsen College deelgenomen aan het Cambridge CAE-examen in Eindhoven. Inmiddels zijn de uitslagen binnen en hebben alle deelnemers hun C1-diploma in ontvangst mogen nemen. Proficiat!

Het is alweer het derde jaar op rij dat alle deelnemers van het Zwijsen College hiervoor zijn geslaagd. Ter voorbereiding op het examen zijn deze talenten tijdens de Cambridgelessen intensief bezig geweest met in het bijzonder de vaardigheden “schrijven en spreken”. Zij oefenden discussies op niveau en kregen daarop feedback. Ook leverden zij essay na essay, artikel na artikel in om betere schrijvers te worden. Tot slot hebben zij de laatste weken voor de examens de nodige oefenexamens “lezen, luisteren en Use of English” doorgewerkt om de kans op succes te vergroten.

Drie leerlingen hebben zelfs het begeerde C2-niveau weten te bereiken. Voor wie dit niets zegt, een korte omschrijving van deze niveaus:

  • C1: “Kan flexibel en effectief met taal omgaan ten behoeve van sociale, academische en beroepsmatige doeleinden.”
  • C2: “Dit is het taalniveau van een hoog opgeleide near-native speaker.”

Kortom, een fantastische prestatie van deze gemotiveerde en getalenteerde leerlingen!

Het Cambridgecertificaat zal hen zeker nog van pas komen tijdens hun vervolgopleiding of wanneer ze wellicht zelfs in het buitenland gaan studeren of werken.

Ook dit schooljaar biedt het Zwijsen College leerlingen de mogelijkheid gericht onderwijs te volgen in een poging dit diploma te behalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen