‘Lekker afscheidsconcert’ voor dirigent Marc van Kessel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De muzikanten van TOF (Toekomstorkest Frisselstein) en damesorkest OnverMeidenlijk bieden dirigent Marc van Kessel zaterdag 22 september een afscheidsconcert aan. In de Podiumzaal op de Noordkade zorgen de orkesten voor een muzikale invulling, maar de muzikanten nemen ook allemaal lekkere hapjes mee. Verder wordt er op verschillende manieren teruggeblikt op zijn tijd bij TOF, ruim 20 jaar en OnverMeidenlijk, 17 jaar.

Van Kessel was de initiatiefnemer van het opleidingsorkest bij Muziekvereniging Frisselstein en hij stond afgelopen zondag en maandag nog met TOF op het podium tijdens het evenement ‘100 jaar CHV Noordkade’ en de opening van de Blauwe Kei, waarbij ze speelden voor koningin Máxima. Marc van Kessel blijft TOF dirigeren tot er een definitieve keuze is gemaakt voor een nieuwe dirigent.

IJsconcert-met-TOF-©-Franka-Willems
IJsconcert-met-TOF-©-Franka-Willems
OnverMeidenlijk-tijdens-Fabriek-Magnifique-2018-op-de-Theaterbrug-©-Toine-van-Erp
OnverMeidenlijk-tijdens-Fabriek-Magnifique-2018-op-de-Theaterbrug-©-Toine-van-Erp

Van Kessel geeft stokje door aan Jef Geerinckx

OnverMeidenlijk werd 17 jaar geleden mee opgericht door Wies Dragt. Zij speelt nog steeds op altsaxofoon en Van Kessel bleef al die tijd. Hij dirigeerde zijn dames voor het laatst tijdens Fabriek Magnifique afgelopen juli. OnverMeidenlijk is het nieuwe seizoen gestart met dirigent Jef Geerinckx uit Tilburg en hij maakt zaterdag zijn debuut.

Het afscheidsconcert voor Marc van Kessel op zaterdag 22 september is in de Podiumzaal van CHV Noordkade en begint om 19.00 uur. Publiek is van harte welkom en de toegang is gratis.

Reacties

article
16087
‘Lekker afscheidsconcert’ voor dirigent Marc van Kessel
De muzikanten van TOF (Toekomstorkest Frisselstein) en damesorkest OnverMeidenlijk bieden dirigent Marc van Kessel zaterdag
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/09/14/lekker-afscheidsconcert-dirigent-marc-kessel/
2018-09-14T15:32:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/09/14151905/Marc-van-Kessel.jpg
damesorkest OnverMeidenlijk, Marc van Kessel, Muziekvereniging Frisselstein, TOF (Toekomst Orkest Frisselstein)
Kunst&Cultuur, Nieuws