Nog één jaar tot Operation Market Garden 2019

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Volgend jaar op 14 september 2019 begint Operation Market Garden 2019. De herdenking dat 75 jaar geleden operatie Market Garden plaatsvond en de bevrijding van Nederland begon. Dit wordt georganiseerd door de stichting Operatie Market Garden; dezelfde stichting die ook OMG2014 organiseerde.

Net als 5 jaar terug wordt dit een groot evenement

Op zaterdag 14 september 2019 zal een grote groep originele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog vanuit Leopoldsburg in België via Lommel, Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Son en Breugel naar de gemeente Meierijstad (Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel) rijden. Daar eindigen ze in Basecamp Veghel.

Van zondag 15 september 2019 tot en met zaterdag 21 september 2019 is het Basecamp Veghel de locatie waar een educatief programma plaatsvindt. Duizenden scholieren kunnen hier met eigen ogen zien en meemaken hoe het er in een basecamp tijdens de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. Omdat er ook twee weekenddagen invallen (zondag 15 september 2019 en zaterdag 21 september 2019) zijn er extra activiteiten voor het publiek. Op donderdag 19 september 2019 vindt er een Veteranendag plaats, waarvoor alle veteranen uitgenodigd worden.

OMG-2019

Naast het Basecamp Veghel is er ook een tweede camp Cider White in Grave. Dit is gesitueerd naast de brug van Grave op historische grond vlakbij de kazematten (het Nederlandse woord voor bunker). Ook hier vindt een educatieprogramma plaats en zijn er publieksactiviteiten. Als u alvast een voorbeeld wilt zien, dan kunt u dit jaar al terecht op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 bij het Kazemattenmuseum.

Op zondag 22 september 2019 maken we ons op om met een grote colonne van Basecamp Veghel naar Nijmegen te trekken via Uden, Zeeland, Grave, Wijchen, Nederasselt, Overasselt, Heumen, Mook, Groesbeek en Berg en Dal. In Nijmegen wordt een grote finale gepland.

De voorbereidingen voor deze operatie zijn in volle gang. Medewerking is toegezegd door de gemeenten, provincies en Politie. Voor de technische assistentie tijdens de route zorgt ANWB Wegenwacht en de bergingsfirma Logicx.

OMG2019 werkt samen met Brabant Remembers 40-44.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen