Tweede editie ‘Heel Veghel Bakt’

Foto: phoenixcultuur.nl

Vind je het leuk om te koken en doe je graag iets voor een ander? Dan zijn Bibliotheek Veghel en ONS Welzijn op zoek naar jou. Op woensdag 24 oktober zal er op 50 plekken in Veghel een oudere verrast worden met een diner en vooral met een gezellige avond.

Doe je dit jaar ook mee?

Onder de noemer Heel Veghel Bakt organiseert Bibliotheek Veghel in de maand oktober allerlei activiteiten rondom koken, voeding en eten. In samenwerking met ONS Welzijn bedacht de bibliotheek vorig jaar dit project voor de eerste keer om ouderen die alleen zijn een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. En dat was een groot succes! In totaal zaten uiteindelijk 181 mensen gezellig met elkaar aan tafel. Heel Veghel bakt verbindt op deze manier mensen uit de wijk met elkaar. Hoe fijn is het wanneer je zo af en toe nog eens wat aanspraak hebt ?!

Ook dit jaar is men op zoek naar mensen-echtparen- gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden worden in principe bereid bij de deelnemers thuis. Maar mocht de kok heel graag thuis willen koken en daar zijn gezelschap ontvangen dan kan dat ook. De organisatie hoopt op een mooie mix van jong en oud. Het is juist ook erg gezellig als ook de kinderen gezellig mee-eten. Met de ingrediƫnten kan er voor zes personen gekookt worden. Het is een gezonde maaltijd en je hoeft geen sterren chef te zijn om het te kunnen bereiden

Hoe kun je helpen?

Op 24 oktober om 16.00 uur haal je een tas met boodschappen op bij de bibliotheek. In de tas zitten alle ingrediƫnten voor een smakelijke gezonde maaltijd voor zes personen. De inschrijving is inmiddels geopend en loopt tot 5 oktober. Op de website van de bibliotheek Veghel (www.nobb.nl/nobb/home/veghel/) staat het aanmeldformulier.

Reacties

article
16062
Tweede editie 'Heel Veghel Bakt'
Vind je het leuk om te koken en doe je graag iets voor een ander?
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/09/14/tweede-editie-heel-veghel-bakt/
2018-09-14T00:36:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2017/10/01233322/photo_2017-10-01_23-33-21.jpg
Bibliotheek Veghel, Heel Veghel bakt, ONS Welzijn
Nieuws