Suze van Hommel al 50 jaar(!) actief bij damesgymclub Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Dinsdagavond werd Suze van Hommel in het zonnetje gezet door de gymdames omdat zij al 50 jaar lid is van dit gymclubje. Al 50 jaar, wat een prestatie! Eigenlijk hadden zij ook Ria van de Laar willen feliciteren met dit jubileum, maar zij is geheel onverwacht, na een kort ziekbed, op 13 augustus jl. overleden. Maar daarom was Wilco van de Laar uitgenodigd zodat Ria er toch een beetje bij was.

In al die jaren is de gymles langzaam met Suze mee veranderd in een aerobic les, ze is tenslotte geen twintig meer. De gymtoestellen zijn inmiddels vervangen. Nu wordt er begonnen met een warming-up, gevolgd door een leuke combinatie van danspassen en grondoefeningen. Maar het balspel is al die jaren gebleven en Suze en de rest van de dames zijn nog net zo fanatiek als vroeger. Suze is er altijd, zelfs met gebroken sleutelbeen. Ze mankeert tenslotte niks aan haar benen, zoals ze zelf toen zei. Suze is ook de penningmeester van de club.  Ze houdt alles mooi bij in een schriftje. Verder zit ze sinds kort ook in het app groepje,  jaja ze heeft voortaan ook app!

Er is op diverse locaties gesport. Suze en Ria zijn als enige begonnen in het wijkgebouw van de Golfstroom, daarna gingen ze achtereenvolgend naar de gymzaal van de Molenbeemden, de gymzaal van basisschool de Ark, de gymzaal in de Vondelstraat, de gymzaal van het Fioretti college en nu in de gymzaal van de Bundersschool. Een aantal van deze gymzalen bestaat inmiddels niet meer, maar dit gymclubje nog wel!! In al die tijd zijn er ook maar 3 gymleraren geweest, namelijk Kees Peijenburg , Hans van de Heijden en Esther de Meester.

Aandenken

Suze en Wilco hebben een fotoboekje gekregen met foto’s van de afgelopen jaren.  Leuk om doorheen te kijken. Foto’s van heeeel vroeger zitten er helaas niet bij, dat was nog in het stenentijdperk zonder telefoons 😉  Zo komen alle tradities voorbij die in de loop der tijd zijn ontstaan:  het schoencadeautje in december, de kerstkoffie, het afsluitings etentje aan het einde van het seizoen. Maar het hoogtepunt elk jaar is toch wel de kijkles met de kleinkinderen. Hier kijken de oma’s, maar zeker ook de kleinkinderen enorm naar uit elk jaar!  Heel bijzonder is ook dat de kleinkinderen van de inmiddels overleden oma’s ook graag willen blijven komen.

En Wilco blijft ook gewoon elk jaar helpen want de kinderen kunnen hem niet missen bij het touwtrekken.

Nieuwe leden

Interesse om ook bij deze club gezellige dames te komen sporten, op dinsdagavond in gymzaal de Bunders van 19.30 uur tot 20.30 uur, dan kan men contact opnemen met Esther de Meester, telefoonnummer 0413-355881

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen