Korfrakkers 1 wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

Waar de eerste competitieronde de wedstrijd tegen Swift werd gestaakt door de overvloedige regenval, daar was de tweede wedstrijd op het programma in een heerlijk zonnetje; ook de beste omstandigheden om een wedstrijd op gras te spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was duidelijk dat ODC de uitdaging aan ging om ook, na de winst tegen Prinses Irene, de tweede wedstrijd te winnen. De Korfrakkers kwam op voorsprong in de eerste minuut, maar ODC maakte vrijwel meteen gelijk uit een vrije bal. De eerste helft werd er over en weer gescoord en was De Korfrakkers geforceerd op zoek om een gat te slaan. Pas bij een stand van 5-5 kon DeKorfrakkers uitlopen naar 5-9. De ruststand was 7-9.

Tijdens de rust stelde trainer / coach Davy Wind de tactiek bij om het spel beter te laten verlopen en ook om ODC uit hun spel te halen. Vanaf de start in de tweede helft nam De Korfrakkers echt het initiatief in het spel, zowel aanvallend als verdedigend en werd het voor ODC moeilijker om aan te blijven haken. Op de stand van 9-18 bracht Wind twee A1 speelsters zodat zij speelminuten hadden en dat deden ze heel verdienstelijk. Samen droegen zij bij aan de eindstand van 11-20.

De wedstrijd werd gewonnen in de tweede helft. Het seizoen is nu eindelijk begonnen. Volgende week zaterdag 6 oktober is om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen de andere nieuwkomer in de topklasse, Heumen.

De gestaakte wedstrijd tegen Swift zal worden overgespeeld op donderdag 25 oktober om 20.15 uur in Erp.