Muziekvereniging Meierijstad is een feit!

Foto: Muziekvereniging Meierijstad

Afgelopen zondag 30 september vond de introductie én het eerste concert plaats van een nieuwe muziekvereniging binnen onze gemeente, muziekvereniging Meierijstad. Degenen die er niet bij zijn geweest hebben veel gemist! Want het eerste concert van muziekvereniging Meierijstad in het volle gemeenschapshuis was in één woord: geweldig!

Na het openingswoord door voorzitter Wim Beeks, heette Edward de Gier, bestuurslid van het gemeenschapshuis, de nieuwe vereniging van harte welkom. Daarna ging het programma van start met een prachtig optreden van de maar liefst 18 man tellende slagwerksectie. Ze traden op onder leiding van instructeur René van Lokven, een goede bekende in Eerde vanwege zijn inzet voor De Echo der Bergen.

Muziekvereniging-Meierijstad

Daarna was het woord aan Frans Zegers. Als voorzitter van de dorpsraad heette hij de nieuwe muziekvereniging van harte welkom in ‘het Hart van Meierijstad. Hij toonde zich oprecht verheugd met het feit dat de nieuwste muziekvereniging van Meierijstad domicilie heeft gekozen in het ‘Hart van Meierijstad’. ‘We voelen ons, hier in D’Eerd’ zeer vereerd met de komst van deze nieuwe muziekvereniging Meierijstad,’ zo merkte hij op. Verder memoreerde hij in zijn welkomstwoord 21 jaar lang de functie van het voorzitterschap van fanfare De Echo der Bergen te hebben bekleed en dat, mede daardoor, blaas- en slagwerkmuziek hem blijft intrigeren. De uitspraak ‘Een dorp zonder fanfare is als een landschap zonder bloemen’, die hij in zijn tijd als voorzitter van De Echo der Bergen vaak bezigde, bouwde hij voor deze gelegenheid om tot ‘Een dorp zonder muziekvereniging is als een landschap zonder bloemen.’ Een uitspraak waarmee hij duidelijk wilde maken, dat een dorp als Eerde uiteraard wel kan voortbestaan zonder een muziekvereniging, maar dat het dan de aantrekkelijke (geluids)kleuren en geuren mist die het leven zo aangenaam maken. Kort heeft het ernaar uitgezien, dat Eerde een landschap zonder die prachtige muzikale bloemen zou worden. Gelukkig is dat echter niet het geval!

De harmonie uit Nijnsel en fanfare De Echo der Bergen hebben elkaar gevonden en weten inmiddels elkaars krachten te bundelen.

Muziekvereniging-Meierijstad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen