Vijfde Veghelse Quiz wordt een makkie

Foto: Bibliotheek Veghel

De vijfde Veghelse Quiz wordt een echt feestje! De lustrumeditie staat vol feestelijke vragen én de organisatie belooft plechtig dat ie niet te moeilijk is. Voor het eerst is er dit jaar ook een aparte quiz voor kinderen en wordt de uitreiking van de quizboekjes heel spectaculair. Hoe? Schrijf je team in en doe mee op 14 december!

‘Het loopt lekker met de aanmeldingen voor de Veghelse Quiz, maar we hebben nog wel wat plaatsen vrij,’ zegt Natasja de Groot van Bibliotheek Veghel. ‘Dat geeft niks, want aanmelden kan nog wel even: tot 14 november.’ Precies een maand later, op vrijdag 14 december, wordt de inmiddels legendarische dorpsquiz gespeeld. Om 19.00 uur mogen teams hun quizboekje komen ophalen in het Raadhuis. Daar gaat het er dit jaar wel iets anders aan toe. ‘Haha,’ lacht Natasja. ‘Ik kan er niet alles over zeggen natuurlijk, maar ze krijgen de tas in elk geval niet zomaar mee.’

Makkie

De quiz zelf bevat weer heel diverse vragen. Over Veghel, maar ook over allerlei andere onderwerpen: van sport tot wetenschap en van eten tot geschiedenis en muziek. Moeilijke vragen, maar zeker niet té moeilijk. ‘De quiz is voor iedereen te doen,’ belooft Natasja. ‘Misschien wordt het voor jouw team zelfs wel een makkie!’

Kinderquiz

Uiteraard zijn er ook weer buitenopdrachten dit jaar en hebben veel vragen, vanwege het jubileum, een feestelijk tintje. Nieuw is de speciale kinderquiz. Mariska Smits vertelt: ‘Die hebben we gemaakt omdat veel teams ook kinderen hebben. Zij kunnen zich vermaken met opzoekvragen en breinbrekers op maat. De punten van de jeugdquiz tellen niet mee voor de einduitslag van het team, maar de kinderen kunnen natuurlijk ook iets winnen!’ De prijsuitreiking van de Veghelse Quiz is op zaterdagavond 26 januari.

Inschrijven

Inschrijven voor de Veghelse Quiz kan via de website van Bibliotheek Veghel. De kosten zijn €15 per team.

Reacties