Geslaagde reünie Zwijsen College Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdag 6 oktober vond er op CHV Noordkade een reünie plaats in verband met het 70-jarig bestaan van het Zwijsen College.

Vanaf 16.00 uur gingen de deuren open en werd de Noordkade overspoeld door oud-docenten en oud-leerlingen. Het was een feest van herkenning.

Om 16.30 uur werd in Theater De Blauwe Kei iedereen welkom geheten door Barbara Sol, directrice van het Zwijsen College. Daarna was het podium voor oud-leerlinge Hella van der Wijst, televisiepresentatrice, verslaggeefster, programmamaker, (eind)redacteur en regisseur, bekend van programma’s als KRO De Wandeling, Brandpunt, Geloof Hoop en Liefde en natuurlijk van Het Gevoel van de Vierdaagse.

Zwijsen College Tour

Zwijsen College

Oud-leerlingen en docenten van het Zwijsen College met een zeer boeiend verhaal werden door Hella geïnterviewd. Rini Kerstens, oud-biologieleraar en decennia lang het gezicht van het Zwijsen gaf de lezing ‘Wat laat je na en wat neem je mee’.  Daarna sprak Wicks van Mulken, oud-docente geschiedenis, de zaal toe. Van Mulken liet tijdens haar carrière op het Zwijsen, monden openvallen tijdens haar boeiende, zeer inspirerende lessen. Ook nu luisterde het publiek weer ademloos naar haar. De derde persoon die zijn verhaal vertelde was oud-leerling en Nanotechnoloog Danny Wagemans. Vroeger wenste Danny een miljoen op de bank, nu hoopt hij miljoenen te helpen met zijn bijzondere uitvindingen.

Reunie-Zwijsen-College-02

Als laatste twee oud-leerlingen, maar zeker niet de minste, die geïnterviewd werden, waren huidig Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en Burgemeester van Meierijstad, Kees van Rooij. Vele anekdotes kwamen voorbij en diverse personen in het publiek reageerden herkennend.

Reunie-Zwijsen-College-06

Reunie-Zwijsen-College-01

Zwijsen Live

In de Koekbouw kon iedereen genieten van muziek. Een DJ, formatie Act ’83 en REPOP wisselden elkaar af. In het Zwijsen Muziek Café kon men genieten van muziek van (oud-)leerlingen en kon men favoriete nummers van vroeger aanvragen bij de DJ.

Op naar 75 jaar Zwijsen College

Gezien de positieve geluiden zullen velen over 5 jaar weer aanwezig zijn bij het volgende feest (75 jarig bestaan).

Reacties

article
16642
Geslaagde reünie Zwijsen College Veghel
Zaterdag 6 oktober vond er op CHV Noordkade een reünie plaats in verband met het
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/10/07/geslaagde-reunie-zwijsen-college-veghel/
2018-10-07T18:00:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/10/07175816/Kopfoto-Zwijsen-College-Reunie.png
reünie Zwijsen College, Zwijsen College
Nieuws