Jubileumeditie Krollenloop kent weer méér dan 1.100 deelnemers

Foto: Krollenloop

Op de Markt in Veghel verschijnen aanstaande zondag 4 november méér dan 1.100 deelnemers aan de start van de vijfde editie van de Krollenloop. Online na-inschrijven is nog mogelijk tot en met 31 oktober. In het kader van het eerste jubileum wordt de avond vóór de Krollenloop de eerste Urban Night Run gehouden. Deze funrun loopt door diverse gebouwen in het centrum van Veghel.

Voor zowel de 5 als 10 kilometerloop heeft zich een gelijk aantal deelnemers opgegeven. Tot nu toe verschijnen er op beide afstanden ruim 350 lopers aan de start. Voor de Ten Miles hebben zich 120 enthousiastelingen gemeld. De verdeling dames (49%) en heren (51%) is ook bijna in evenwicht. Met deelnemers uit België en een inschrijving uit Portugal is het lopersveld internationaal. Er verschijnen 35 teams van 15 verschillende bedrijven aan de start op de diverse afstanden. Voor de twee kinderlopen van 1 en 2,5 kilometer hebben zich respectievelijk 100 en 91 kids aangemeld.  De jongste deelnemer aan de Krollenloop is 3 jaar en de oudste 78! De gemiddelde leeftijd is 34 jaar.

Na-inschrijven

Wie verzekerd wil zijn van een plek tijdens de Krollenloop, maar zichzelf nog niet heeft ingeschreven kan dat nog tot en met woensdag 31 oktober online via de site van de Krollenloop doen. Je betaalt dan € 12,50. Deelname aan de Kidsruns van 1 of 3 KM kost één euro. Als er nog startnummers over zijn kan er op de dag van de Krollenloop zelf nog worden ingeschreven van 11.00 tot 12.00 uur in Het Raadhuis aan de Markt. Inschrijven voor de Ten Miles is dan niet meer mogelijk.

Starttijden

Met de ATAG 1 KM Kidsrun start de jubileumeditie van de Krollenloop om 12.00 uur. Een half uur later laat speaker Ton de Kort de Staalbouw Hendriks Ten Miles starten. Lopers aan deze afstand hebben twee uur de tijd om hun afstand te volbrengen. Vervolgens gaan om 12.45 en 14.45uur respectievelijk de Bernhaege Advocaten 5 KM en de Sligro 10 KM van start. Om 15.00 uur wordt het startschot gelost voor de VGL Accountants en Adviseurs 2,5 KM Kidsrun. De warming-up wordt verzorgd door Fitdans. Alle looponderdelen starten en finishen op de Markt. Voor de Krollenloop is het weggedeelte tussen Sport 2000 (Hoogstraat) en Hout Brox (Hoofdstraat) afgezet voor verkeer.

Afhalen startnummers

Startnummers kunnen worden afgehaald bij Sport2000 aan de Aa-Veste 1 in Veghel. Dat kan vrijdag 2 november van 18.00 tot 20.00 uur, zaterdag 3 november van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.30 uur.

Krollenloop

Krollenloop Urban Night Run

Om het eerste lustrum van de Krollenloop te vieren besloot de organisatie om wederom de stoute schoenen aan te trekken en weer iets nieuws te organiseren: de Krollenloop Urban Night Run! Een funrun (géén wedstrijd dus) van 5 kilometer door het centrum van Veghel, waarbij er ook door verschillende gebouwen wordt gelopen. Zo rennen de deelnemers onder meer door de Koekbouw, brandweerkazerne, Klondike, bibliotheek, Heilig Hartkerk en het gemeentehuis!

Vanaf 19.00 uur wordt er zaterdag 3 november verzameld in de Proeffabriek aan de CHV Noordkade. Om 19.30 uur wordt er, afhankelijk van het aantal deelnemers, in één of meerdere groepen gestart. Opgave is niet nodig en de deelname aan dit event is gratis.

Krollenloop

Athletics Arena

Veghel in beweging brengen is één van de doelen van de Krollenloop. In het kader van jubileum staat op de dag van de Krollenloop zélf de Athletics Arena op de Markt, tussen ijssalon Matteucci en de Lambertuskerk. De Athletics Arena is dé manier om jongeren kennis te laten maken met de atletieksport. Het is een mobiele, opblaasbare sportarena waarin verschillende atletiekdisciplines aan bod komen. Jongeren van 6 tot 18 jaar kunnen in de Arena hun krachten meten met sprinten, hoogspringen, speerwerpen, verspringen, kogelstoten en het lopen van een crossparcours.

Krollenloop

Kijk voor meer informatie en inschrijving voor de verschillende afstanden op www.krollenloop.nl. Volg het laatste nieuws op Facebook, Instagram en Twitter (@krollenloop)

 

Reacties

article
16927
Jubileumeditie Krollenloop kent weer méér dan 1.100 deelnemers
Op de Markt in Veghel verschijnen aanstaande zondag 4 november méér dan 1.100 deelnemers aan
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/10/29/jubileumeditie-krollenloop-kent-weer-meer-dan-1-100-deelnemers/
2018-10-29T09:03:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/10/29090021/Krollenloop-2017.jpg
Krollenloop, Krollenloop Urban Night Run
Nieuws