NEXT Food: Wat eten we in de toekomst?

Foto: meierijstad.nieuws.nl

NEXT: een reeks waarin de Bibliotheek vragen stelt over de samenleving van de toekomst. Hoe gaat deze eruitzien? We zullen hoe dan ook moeten nadenken over thema’s als economie, voeding, zorg, energie, wonen en werk. In de serie NEXT nodigt men  sprekers uit die ons mee kunnen nemen naar die (nabije) toekomst en ons kunnen helpen het denken daarover vorm te geven. De eerste spreker in deze serie was Jan Rotmans. De tweede spreker is Koert van Mensvoort. Geheel in het teken van Nederland Leest 2018, gaat zijn lezing over NEXT Food.

Koert van Mensvoort

Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie over onze complexe technologische omgeving, die we bijna als natuur ervaren. Het is zijn doel om onze relatie met technologie beter te begrijpen en een pad naar de toekomst uit te stippelen dat zowel bevredigend is voor de mensheid als voor onze planeet als geheel.

Van Mensvoort geeft zijn visie vorm in alle mogelijke media. Enkele van zijn projecten zijn de NANO Supermarket (een als supermarkt vermomde reizende expo waarin technologieën van morgen worden gepresenteerd) en het Kweekvlees Kookboek(dat het vlees van de toekomst verkent). Van Mensvoort geeft wereldwijd lezingen. Tevens is hij directeur van het Next Nature Network in Amsterdam en aan de TU Eindhoven verbonden.

NEXT Food

In de lezing NEXT Food zal Van Mensvoort ingaan op de relatie tussen technologie en natuur in onze voeding van nu, maar vooral in de toekomst. Hij vertelt dit niet alleen vanuit een designperspectief, maar ook vanuit een maatschappelijk en ethisch oogpunt.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 12,50. Leden van de bibliotheek betalen € 10,- in de voorverkoop.
Kaartjes kunnen online worden gekocht, of in één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

NEXT Food wordt mede mogelijk gemaakt door DI’S Meierijstad / Brabant Celebrates Food.

Koert-van-Mensvoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen