Skunk Dames 1 blijft ongeslagen na overwinning op Bravo

Deze week hebben de dames van Skunk het opgenomen tegen die van Bravo. Uit een eerdere oefenwedstrijd wisten ze dat Bravo een team is vol ervaring en er alles aan doet om de bal van de grond te halen. Het doel was dan ook om meer te laten zien dan alleen een geslagen bal en er kwalitatief goed volleybal gespeeld moest gaan worden. Dit hebben ze gedaan.

De twee teams waren gewaagd aan elkaar en zo liep ook de eerste set gelijk op. Wel vanaf het begin een aantal punten achter gestaan en dit niet meer in kunnen halen. De eerste set is dan ook met 25-22 gewonnen door Bravo. Skunk hielt de koppen op en met een hoop enthousiasme zijn ze aan de tweede set begonnen. Er werden mooie rally’s gespeeld, de tegenstanders hadden een goede paas waardoor Skunk nog meer hun best moest doen om het winnende punt te scoren. Maar met een goede service druk kwamen de meiden als snel op een voorsprong. Er werd gevochten voor elk punt en de set is gewonnen met 21-25. Dit vast kunnen houden in de derde set. Met goed verdeelde ballen vanuit de spelverdeler en overzicht in het spel hebben de aanvallers de bal op de open plekken kunnen leggen en zo punt voor punt de set binnen gehaald. De set dan ook gewonnen met 19-25. De vierde set lag de paas minder en hebben we niet ons eigen spel laten zien. Bravo heeft de set terecht gewonnen met een eindstand van 25-17.

“We hebben ons niet laten kennen en zaten in de vijfde set al snel terug in ons eigen spel. Met een goede service reeks hebben we met gemak de vijfde set binnen gehaald. Dit was ook overduidelijk te zien met een eindstand van 4-15”, aldus Eviënne van Mil.

Skunk heeft toch weer 3 punten binnen gehaald en blijft zo ongeslagen in de top 3.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is 24 november tegen VC Riethoven en zal gespeeld worden in de Bunders, Veghel.