Skunk Heren 1 pakt winst op tandvlees

Na 7 overwinningen op een rij moest Skunk afgelopen zaterdag aantreden tegen het sterke Flamingo’s uit Gennep. Een tegenstander met veel kracht op de midden en diagonaal. Opdracht was vandaag wederom de aanval ontregelen door servicedruk. Op het nippertje wist Skunk nog te winnen.

De eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Veghelse heren. Het vooropgestelde plan werkte perfect, Flamingo’s werd gedwongen fouten te maken en de fouten die Skunk zelf maakte waren zo minder van belang. Een inzakkende servicedruk en een zwakke verdediging zorgde voor een ander spelbeeld in set 2. Het sterke Flamingo’s kon goed doorkomen met harde aanvallen en de blokkade van Skunk kon ze niet stoppen. Set twee en drie werden op deze manier verloren.

Wilde de Veghelaren nog iets betekenen dan moest set vier de doorslag gaan geven. Enkele service series en enkele gelukkige ballen op belangrijke momenten zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Set vijf kwam Skunk niet meer in de problemen en wist het op het tandvlees alsnog de wedstrijd binnen te halen.

Setstanden

18-25, 25-20, 25-23, 22-25, 8-15

Met deze 2-3 overwinning pakt Skunk echter wederom niet de volle buit en moet het ondanks dat het alle wedstrijden vooralsnog gewonnen heeft HLB voorlaten op de ranglijst. De Veghelaren hebben nu twee weken rust en spelen op 8 december tegen de rode lantaarndrager de Burgst. Om 17:00 wordt de wedstrijd gespeeld in het sportcentrum in Breda.