Robin Heesakkers ontvangt jeugdlintje gemeente Meierijstad

Foto:

Robin Heesakkers (8 oktober 2001) uit Veghel ontving op maandag 19 november 2018 het tweede jeugdlintje van de gemeente Meierijstad. Burgemeester Kees van Rooij spelde haar het jeugdlintje op in verband met haar grote betrokkenheid bij de maatschappij.

Die betrokkenheid begon al op jonge leeftijd toen Robin, in plaats van verjaardagscadeautjes te vragen, geld inzamelde voor Stichting SOS Dolfijn. Ook heeft zij, door haar eigen harpspel en het organiseren van concerten met andere artiesten, een aantal jaar flinke geldbedragen opgehaald voor Serious Request. In 2013 heeft zij haar belangeloze medewerking verleend tijdens dodenherdenking in De Blauwe Kei waarmee ze liet zien herdenken belangrijk te vinden.  Daarnaast is Robin actief bij de activiteiten van de MOV (Missie Ontwikkeling Vrede) groep van de Franciscusparochie waar zij onder andere de solidariteitsmaaltijden opluistert met haar muziek.

Robin zit op het Zwijsen College en daar is ze secretaris van de leerlingenraad en lid van de Medezeggenschapsraad. Ook was ze op het Zwijsen ambassadeur van Young Impact. Hieraan kunnen kinderen deelnemen die impact willen  maken in en op de samenleving en daarvoor bereid zijn hun nek ui te steken.

Robin heeft vorig jaar geld bij elkaar verzameld om mee te kunnen doen aan School at Sea. Een enorme ervaring voor Robin. De ervaringen die ze tijdens haar verblijf op de Thalassa Barkentijn heeft opgedaan neemt zij de rest van haar leven met zich mee maar deelt zij ook met anderen. Zo inspireert/inspireerde zij jong en oud met haar verhalen over deze reis. Robin sprak inmiddels onder andere bij TedX Veghel, Sligro, Rabobank en Rotary Veghel waar zij het publiek dat meestal bestaat uit volwassenen, wist te inspireren met haar verhaar, haar dromen en haar toekomstvisie en dat doet ze ook via social media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen