De Korfrakkers moeizaam naar een overwinning

Zondag stond de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor De Korfrakkers. DDW uit Hooge Mierde was de tegenstander. Het was een speciale zondag, Harrie van Lankvelt werd in het zonnetje gezet door alle Korfrakkers om hem zo te bedanken voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. Helaas moet Harrie door gezondheidsredenen een punt zetten achter zijn vrijwilligerswerk.

De wedstrijd werd niet scherp gestart van Erpse kant. DDW kwam op een 0-3 voorsprong. Aanvallend maakte De Korfrakkers de kansen niet af, en de Erpse dames waren erg slordig met de bal. Pas na 9 minuten spelen werd het eerste doelpunt voor De Korfrakkers gescoord. De koppen bleven omhoog en er werd hard voor elkaar gewerkt. De Korfrakkers werd scherper en de aanvallen werden beter uitgevoerd. Na 16 minuten trok De Korfrakkers de stand gelijk door een mooi uitgespeelde kans. De Korfrakkers pakte door en ging de rust in met een 10-7 voorsprong.

De voorsprong werd niet uitgebouwd na de rust. In plaats van de kansen goed uit te spelen werd De Korfakkers weer slordiger. De rust in het spel werd niet behouden, en zo kon DDW terugkomen naar een gelijke stand van 11-11. Gelukkig werd er op tijd geschakeld en werden de doelpunten weer gemaakt. In de laatste 10 minuten kwam DDW toch nog een stukje dichterbij tot 2 doelpunten, maar Jet van Gerwe besliste de wedstrijd. 16-13 was de einduitslag. De Korfrakkers heeft deze belangrijke punten in Erp gehouden.

Volgende tegenstander

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ODC op het programma. Op papier misschien niet de moeilijkste wedstrijd, maar schijn bedriegt vaak.