Eerste Sport Awards Meierijstad

Foto: Gemeente Veghel

De Sportraad Meierijstad en de gemeente zijn trots op alle sporters, trots op de kracht van de verenigingen en trots op alle vrijwilligers, die het mogelijk maken om dag in dag uit te sporten. En dat mag beloond worden! Daarom organiseren de Sportraad Meierijstad en de gemeente op maandag 29 april de eerste Sport Awards Meierijstad in en rondom ’t Spectrum in Schijndel. Het wordt één groot sportfeest voor en door sporters!

De kracht van sport

In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. De gemeente kent een actief verenigingsleven, een groot sportaanbod en een hoge sportparticipatie. Maar liefst 50.000 van de 80.000 inwoners van Meierijstad doen aan sport. Dat maken maar liefst 5.000 vrijwilligers bij 150 verenigingen mede mogelijk.

Feestprogramma maandag 29 april 2019

Het feest begint voor de jeugd al in de middag. De sportverenigingen presenteren zich dan met workshops, demonstraties en clinics. Als hoogtepunt van de middag worden de jeugdige kampioenen, in de leeftijdscategorie 5 t/m 14 jaar gehuldigd, de genomineerde sporters worden beloond met een Sport Award 2018 en de winnaar van de Publieksprijs Jeugd 2018 wordt bekend gemaakt. In de avond gaat het feest verder voor de volwassenen. De kampioenen (vanaf 15 jaar) worden gehuldigd, de Sport Awards worden uitgereikt en de winnaar van de Publieksprijs Volwassenen 2018 wordt bekendgemaakt.

Van 13.00 tot 17.00 uur staan de Sport Awards in het teken van de jeugd en kennismaking met diverse sporten. De sportverenigingen presenteren zich dan met workshops, demonstraties en clinics. Als hoogtepunt van de middag worden de jeugdige kampioenen, in de leeftijdscategorie 5 t/m 14 jaar gehuldigd, door de jury gekozen jeugdsporter, -sportploeg, unieke -sporter, sporttalent en -sportvrijwilliger van het jaar beloond met een Sport Award 2018 en de winnaar van de Publieksprijs Jeugd 2018 wordt bekend gemaakt.

Vanaf 20.00 uur gaat het feest verder voor de volwassenen. Via filmpjes worden de kampioenen geïntroduceerd, onder leiding van een bekende sporter als presentator. Om half 9 worden de kampioenen (vanaf 15 jaar) gehuldigd, aan de door de jury gekozen sporter, sportploeg, unieke sporter en sportvrijwilliger van het jaar worden de Sport Awards 2018 uitgereikt en natuurlijk wordt de winnaar van de Publieksprijs 2018 bekendgemaakt.

Sluiting

Om 21.30 uur wordt er afgesloten met een grandioos Sportcafé waarbij iedereen welkom is.

Aanmelden kampioenen

Tot en met 31 januari kan iedereen in Meierijstad sporters en sportploegen die een aansprekende kampioenstitel hebben behaald (zie criteria) aanmelden voor de Kampioenen 2018. Deze kampioenen ontvangen tijdens de Sport Awards avond een oorkonde.

Criteria

  • In Meierijstad gevestigde verenigingen, waarvan een van de teams in het sportjaar 2018  beslag wist te leggen op de kampioenstitel op  Wereld, Europees-niveau of nationaal 1ste 2de of 3de plaats. Verenigingen dienen in 2018 aangesloten te zijn bij NOC*NSF.
  • Individuele sporters die in het sportjaar 2018 beslag wisten te leggen op een Wereld titel, Europese titel  of nationaal 1ste, 2de of 3de plaats.
    Zij moeten in Meierijstad woonachtig zijn en de kampioenstitel moet behaald  zijn in een door een officiële landelijke bond (aangesloten bij NOC*NSF) opgezette competitie c.q. toernooi.

Nomineren voor sportaward en publieksprijs

Tot en met 31 januari kan iedereen in Meierijstad sporters en sportploegen nomineren voor een Sport Award 2018 in de categorieën sporter, sportploeg, sporter of sportploeg met een beperking en sportvrijwilliger zowel voor de jeugd als de volwassenen, en daarenboven als sporttalent voor de jeugd.

Zie hieronder voor de criteria voor elke categorie. Een onafhankelijke jury bepaalt de winnaar per categorie, alle winnaars ontvangen een Sport Award op 29 april. Daarnaast is er een Publieksprijs (jeugd en volwassenen) 2018. Op 31 januari worden alle genomineerden per categorie bekend gemaakt. Vanaf deze datum kan iedereen in Meierijstad zijn stem uitbrengen tot 22 april. Op 29 april wordt tijdens de Sport Awards bekend gemaakt wie deze Publieksprijzen hebben gewonnen.

Let op: tot 22 april 2019 kun je je persoonlijke voorkeur kenbaar maken. Deze internetstemming bepaalt vervolgens wie de Publieksprijzen (jeugd en volwassenen) krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen