Toin Lathouwers uit Sint-Oedenrode ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto: Gemeente Meierijstad

Op vrijdag 30 november 2018 reikte burgemeester Van Rooij van de gemeente Meierijstad een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.J.J. (Toin) Lathouwers (59 jaar) uit Sint-Oedenrode. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de inzet van de heer Lathouwers met betrekking tot de stichting Rooi HartSafe en zijn betrokkenheid op maatschappelijk gebied.

Overzicht verdiensten

1998 – heden: vrijwilliger bij en secretaris (1998-2004) van Wijkvereniging Eerschot. Betrokkene initieerde de deelname van het project “brandgangverlichting” ter vergroting van de veiligheid. Thans is hij nog actief als beheerder van de openbare verlichting. Daarnaast was hij voorheen medeorganisator van het jeu-de-boulestoernooi en was hij lid van de speeltuincommissie. Sinds 2003 vertegenwoordigt de heer de Lathouwers de wijkvereniging in het Programma Bepalend Orgaan van de lokale omroep Meierij.

2002 – 2007: bestuurslid van en vrijwilliger bij dameskorfbalvereniging Concordia. Naast bestuurslid was betrokkene o.a. verantwoordelijk voor het beheer van de kantine en draaide hij bardiensten. Ook was hij trainer/coach van het seniorenteam en was hij lid van de bouwcommissie en het bouwteam ten behoeve van het nieuwe verenigingsgebouw.

2003 – heden: penningmeester en voorzitter van Volleyclub Eerschot. Betrokkene zorgt o.a. voor de werving van de leden. Daarnaast is hij de contactpersoon voor de sportzaalbeheerder.

2006 – heden: vrijwilliger bij Rooi Hartsafe. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de plaatsing, het beheer en het onderhoud van de AED’s in Sint-Oedenrode. Betrokkene verzorgt het onderhoud van alle AED’s in het dorp. Verder begeleidt hij de aankoop van AED’s door particulieren en bedrijven die tevens beschikbaar zijn voor de gemeenschap. Bovendien is de heer Lathouwers de beheerder van de website en de contactpersoon richting de lokale media. Ten slotte ondersteunde hij de implementatie van het landelijke meldingssysteem HartslagNu in Sint-Oedenrode. Hiervoor is hij ook zelf gecertificeerd als burgerhulpverlener.

2006 – heden: coördinator van het Buurt Informatie Netwerk (BIN) in de wijk Eerschot. Naast zijn taak als BIN coördinator participeert betrokkene ook in het project “Donkere Dagen Offensief” ter preventie van woninginbraken.

2007 – 2015: lid van de Ledenraad van de Rabobank Sint-Oedenrode/Schijndel De ledenraad behartigt het belang van klanten en leden van de Rabobank.

Reacties

article
17709
Toin Lathouwers uit Sint-Oedenrode ontvangt Koninklijke Onderscheiding
Op vrijdag 30 november 2018 reikte burgemeester Van Rooij van de gemeente Meierijstad een Koninklijke
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/12/01/toin-lathouwers-sint-oedenrode-ontvangt-koninklijke-onderscheiding/
2018-12-01T00:05:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/11/01000357/Koninklijke-Onderscheiding-Toin-lathouwers-960x540.png
Buurt Informatie Netwerk (BIN), dameskorfbalvereniging Concordia, Koninklijke onderscheiding, Rooi HartSave, Sint-Oedenrode, Toin Lathouwers, Volleyclub Eerschot
Nieuws