Nacht van de Noordkade 2019

Foto: Nacht van de Noordkade

Vrijdag 25 januari 2019 vindt op CHV Noordkade van 19.00 tot 02.30 uur de vierde editie van de Nacht van de Noordkade plaats. Een festival vol muziek, dans, musical, eten en drinken en beeldende kunst, verspreid over tal van locaties in de voormalige veevoederfabrieken van de CHV aan de Verlengde Noordkade.

Bezoekers kunnen in de hele cultuurfabriek genieten van optredens muziek, dans, musical, exposities en demonstraties beeldend zoals de kinderateliers, zeefdrukken, fashion, edelsmeden en keramiek. Ze worden op onverwachte plekken verrast door kleine dansoptredens. Er vindt een doorlopend programma plaats met optredens van leerlingen van de muziekschool, orkesten van muziekverenigingen, bands van Pop&Co en verschillende ensembles. Klassiek, pop, rock of jazz, het komt allemaal aan bod. In de Malerij wordt er gewerkt aan kunstwerken, in de entree kunnen bezoekers samen met een kunstenaar een beeldend kunstwerk maken en in de smederij stoken ze het vuur hoog op. Ook de Fabriekswinkel, vol kunstzinnige en designcadeaus, is natuurlijk open.

Nacht van de Noordkade 2017

Levende schilderijen

Dit jaar geen nieuwe ‘Sterren op het doek’ waarbij bekende persoonlijkheden werden geportretteerd, zoals vorig jaar burgemeester Kees van Rooij , maar een nieuw item in de vorm van levende schilderijen. Hierbij worden vijf iconische schilderen uit de kunstgeschiedenis verbeeld door levende personen. Een kunsthistoricus zal erbij aanwezig zijn om het publiek toelichting te geven op de levende kunstwerken. Voor alle ins en outs van het festival hou de website www.chvnoordkde.nl/nieuws in de gaten.

Nacht van de Noordkade 2017

Nacht van de Noordkade 2017

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen