Eerste Pieten Uitzwaai Uittocht

Foto: Sint Nicolaas Comité Veghel

De dag ná Pakjesavond worden dit jaar de laatste Pieten die in Veghel zijn achtergebleven uitgezwaaid. Dat gebeurt vanavond tijdens de allereerste Pieten Uitzwaai Uittocht.

Om 18.00 uur wordt er verzameld voor het Raadhuis op de Markt. Daar komen dan de eerste Pieten uit het Centraal Pietenburo om vervolgens samen met de kinderen in een stoet naar de haven te lopen. Onderweg worden her en der de laatste Pieten opgepikt. Het zou leuk zijn als de kinderen een lampionnetje meenemen! Om 19.00 uur stappen de Pieten in de haven op de allerlaatste, verlichte, boot die ze naar de stoomboot brengt.

Voor de veiligheid van de deelnemers wordt tijdens de tocht de Hoogstraat tussen de Markt en de haven tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Samenwerking

De Pieten Uitzwaai Uittocht is een samenwerking tussen het Sint Nicolaas-comité Veghel en het Centraal Pietenburo Veghel. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om kinderen ook een eindmoment te bieden van de spannende en indrukwekkende Sinterklaastijd. De goedheiligman wordt ieder jaar samen met zijn Pieten groots onthaald op allerlei plaatsen in Nederland, maar vertrekt eigenlijk altijd met stille trom. Met deze eerste Pieten Uitzwaai Uittocht willen beide Sint-organisaties een aanzet geven voor misschien wel een nieuwe traditie.

'

Reacties

article
17898
Eerste Pieten Uitzwaai Uittocht
De dag ná Pakjesavond worden dit jaar de laatste Pieten die in Veghel zijn achtergebleven
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/12/06/eerste-pieten-uitzwaai-uittocht/
2018-12-06T11:24:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/12/06112258/Pieten-Uitzwaai-Uittocht-896x504.png
Eerste Pieten Uitzwaai Uittocht, Sinterklaas, Veghel
Nieuws