Skunk Heren 1 neemt koppositie over na winst in Breda

De nummer twee, Skunk Heren 1 tegen de nummer laatst Breda, op papier een makkelijke wedstrijd. De setstanden verraden echter dat dit niet zo was. Een zwak spelend Skunk kon op het tandvlees de volledige overwinning binnenhalen en staat door setverlies van concurrent Donki-Sjot weer aan kop in de tweede divisie.

Voor de wedstrijd werd door coach Joop Janssens gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstander, de waarschuwing is bij de Veghelaren echter niet binnengekomen. In de eerste set waren de heren wel sterker dan Breda, maar veel verschil maakte het niet. In set twee zakte het echter in en werd Breda in het spel gespeeld, waar Breda kon combineren moest Skunk de standaardoplossing spelen en werd veelvuldig de fout gemaakt. Pas bij een 24-21 achterstand schrok Skunk wakker, enkele mooie punten zorgde ervoor dat beide teams weer gelijk op gingen. Vele setpunten en spannende ralleys later wisten de Veghelaren uiteindelijk de set te pakken. Set drie leverde door redelijk spel een gemakkelijke overwinning op. Echter lieten de Veghelaren in de vierde set weer de teugels wat vieren en werden de heren pas in het eind van de set wakker.

Skunk Heren 1

Setstanden

20-25, 30-32, 13-25, 20-25

Skunk speelde geen topwedstrijd maar pakt ondanks dat toch de volledige winst. Door puntverlies van concurrent staat Skunk op puntensaldo weer bovenaan in de tweede divisie. Aankomende zaterdag speelt Skunk een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige VC Volt uit Beers. Om 19:00 wordt in sporthal de Bunders gekeken of Skunk zich “Herbstmeister” kan noemen.