Esther de Bie genomineerd als Sociaal Werker van het Jaar

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Afgelopen donderdag was Esther de Bie van ‘Ons Welzijn’ blij verrast met de mededeling dat zij één van de drie genomineerden is voor Sociaal Werker van het Jaar 2019. Deze verkiezing is een initiatief van sociale partners Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg en Welzijn en FCB. en bestaat sinds 2009.

Ze was er echt helemaal stil van. “Ik realiseer het me eigenlijk nog niet goed. Er zijn zoveel sociaal werkers die ontzettend mooi werk doen, wat maakt mij dan zo bijzonder? Ik heb de leukste baan die er bestaat, doe mijn werk met veel plezier en het voelt ook helemaal niet als werk. Het is zo mooi om het leven van de mensen die ik ondersteun weer wat plezieriger en zelfstandiger te maken. En hoe mooi is het wanneer iedereen kan blijven mee doen en meetelt in de maatschappij. Daar ga je toch gewoon voor!”, aldus Esther. “En ik doe het ook niet alleen. Ben dan misschien wel een spin in het web en kartrekker, maar zonder al die burgers-vrijwilligers, samenwerkeringspartners en collega’s ben ik nergens!! Erover nadenkend is het eigenlijk ook vooral een mooi eerbetoon aan hun!! 

Voordracht

ONS welzijn heeft Esther de Bie voorgedragen als kandidaat voor deze verkiezing. Esther is werkzaam als sociaal werker in het Sociaal Team in Veghel (Meierijstad)

De vakjury heeft per kandidaat gekeken naar innovatie in het werk, persoonlijkheid, competenties en de impact voor inwoners en de wijk. Daarnaast lette de jury op de diversiteit in het werk, de zichtbaarheid ervan en de bijdrage aan een sterke sociale basis. Een ander belangrijk criterium was de verwachting of de kandidaat geschikt is voor het uitdragen van de titel.

Uitslag

Op 13 maart 2019 wordt de Sociaal Werker van het jaar 2019 bekend gemaakt tijdens de Dag van de Sociaal Werker.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen