Rondleiding in Veghelse Lambertuskerk

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Aan de Markt Veghel staat de prachtige Sint-Lambertuskerk gebouwd in neogotische stijl. De kerk is ontworpen door Pierre Cuypers en werd tussen 1856 en 1862 gebouwd. De Lambertuskerk vormt een vroeg hoogtepunt in Cuypers carrière.

Op zondag 23 december vanaf 14:00 uur. verzorgen 2 gidsen een interessante rondleiding binnen de kerk. Zij nemen u mee in de historie van deze bijzondere kerk.

Rondleiding

Voorafgaand aan de rondleiding wordt u ontvangen in de Raadzaal van de bibliotheek waar u koffie/thee en wat lekkers krijgt. Voordat u met uw gids naar de kerk gaat krijgt u een korte Powerpoint presentatie in de Raadzaal. Daarna gaat u met uw gids op pad naar de, tegenover het UITpunt, gelegen Lambertuskerk. Gedurende een uur vertelt men u alles wat u over de kerk wilt weten.

Kosten

De kosten voor de rondleiding bedragen € 2,50 per persoon. Kosten zijn inclusief koffie/thee en iets lekkers bij de bieb. De gehele opbrengst van deze rondleiding komt ten goede aan de restauratie van de Lambertuskerk Veghel. Kaartjes zijn te koop aan de balie van het UITpunt (Markt 1, Veghel. Er is plaats voor maximaal 50 personen (2 groepen van 25)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen