Dames 1 Skunk gaat als tweede de winterstop in na overwinning op Bladel

Zaterdag 22 december stond voor de dames van Skunk de uitwedstrijd tegen Bladel, de nummer 3 in de competitie, op het programma. De laatste wedstrijd voor de winterstop en de beslissende wedstrijd voor de eerste plek.

De eerste set begon niet sterk. De dames uit Veghel moesten even goed in de wedstrijd komen. Weinig servicedruk en een rommelige passing zorgen ervoor dat de stand gelijk opging naar 19-19. Na een goed getimede time-out aan de kant van Skunk en een mooie servicereeks werd de set beslist met een winst van 25-20.

Start van set 2, de Veghelaren zaten weer in hun flow. Door een goede passing en spelverdeling konden de aanvalster de punten makkelijk binnenhalen en kwam Skunk tot een goede voorsprong van 20-14, Bladel gaf zich echter nog niet gewonnen, en knokte nog even terug naar 20-17. Dit mocht alleen niet meer baten en won Skunk met flinke overtuiging de tweede set met 25-17.

De 3e set zakte Skunk weer wat in. Bladel wist een aantal goede tactische punten te scoren via de rechtdoor, waar de dames uit Veghel nog geen antwoord op hadden. Dit duurde gelukkig niet lang, en Skunk kwam terug door een goede servicereeks en eigen fouten aan de kant van Bladel. Hierdoor trok Skunk toch aan het langste eind, en werd de set gewonnen met 25-18.

Set 4, de wedstrijd is al gewonnen, de 4 punten zijn binnen. Nu nog dat laatste setje voor dat ene bonuspuntje! Veghel begon sterk, een goede passing werd netjes afgemaakt in de aanval. Helaas zakte dit halverwege de set af, en wist het blok van Bladel de Veghelse dames even in te dimmen. Na weer een goede time-out was de rust weer teruggekomen, en werd de set en de wedstrijd beslist door Skunk met 25-20.

Ondanks dat het niet een super wedstrijd was van de Veghelse dames, toch een mooie winst eruit gesleept met 5 punten. Hierdoor nu een mooie voorsprong van 9 punten op de nummer 3. Maar helaas geen Winterkampioen, de directe concurrent wint ook met 4-0.

Dames 1 van Skunk gaat met een gelijk aantal punten als tweede de winterstop in.