Nathalie Schulten: Een kaartje kan wonderen doen

Foto: Thijs Braam | ONS Welzijn

Zo net voor de feestdagen kwamen Nathalie Schulten en Esther de Bie van ONS welzijn in contact met elkaar na een berichtje op het instagram account Handletteringxcards waarin Nathalie vertelde dat ze graag voor ieder verkocht kaartje een kaartje wil versturen naar mensen die alleen zijn.

Een tijdje geleden is Nathalie, 16 jaar, op het idee gekomen om een instagram account te beginnen voor haar eigen gemaakte handlettering creaties. Handletteren is het tekenen van letters. Heel veel verschillende soorten letters, die je door middel van fineliners, stiften, potloden, markers kunt opvrolijken met de leukste versieringen.

Social Media werd in eerste instantie ingezet om te laten zien wat ze maakte, maar daarna begon ze de kaartjes ook te verkopen. Met de kerstgedachte in haar hoofd ontstond het idee om mensen blij te maken met een handgeschreven kaart. “Het is zo leuk om post te ontvangen. Jammer genoeg sturen we niet meer zo snel een kaartje en gaat alles per mail of per Whatsapp”, aldus Nathalie. Terwijl een vrolijke kaart met een persoonlijke boodschap, een opbeurende tekst, met een verhaaltje erbij wat je gedaan hebt of gaat doen, net het gevoel kan geven er bij te horen. “Gewoon het idee dat iemand de tijd heeft genomen voor jou en aan jou gedacht heeft, is vaak al een hartverwarmend gevoel”, onderschrijft Esther de Bie.

Opdracht

Een bedrijf gaf Nathalie de opdracht om 50 kerstkaarten te maken en daarmee was de eerste grote order binnen, waardoor ze de eerste kaarten al naar enkele ouderen in Veghel kon versturen.

En zo werd de kerstvakantie creatief gevuld met het maken van uiteindelijk 150 kaarten die gestuurd werden naar mensen die alleen zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wie weet komt hiermee ook een andere droom van Nathalie uit: dat mensen meer handgeschreven kaartjes en brieven gaan versturen naar elkaar. Nathalie: “Een persoonlijke brief of kaart ontvangen is leuk, post maakt mensen blij”.

Vervolg

Niet alleen met kerst voelen mensen zich alleen. Daarom is het misschien leuk om met enige regelmaat een kaartje of brief te krijgen van in eerste instantie een wildvreemde. Maar door de dingen die je met elkaar deelt, leer je elkaar steeds beter kennen en ontstaat er wellicht een nieuwe vriendschap. Je hebt er in ieder geval een leuke penvriend(in) bij. En op deze manier mensen met elkaar verbinden, draagt ook weer bij aan meer geluk.

Dit initiatief valt en staat natuurlijk met enthousiaste deelnemers. Voel je je aangesproken en wil je een bijdrage leveren als schrijver, vind je het leuk om post te ontvangen of wil je meer informatie, stuur dan een berichtje naar [email protected]. Uiteraard kun je ook kaartjes op maat kopen en voor elk kaartje dat je koopt, maakt zij iemand blij.

nathalie-schulten-handletteringcards-2-896x504

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen