Pip Schevers uit Veghel genomineerd voor Vrijwilligersprijs

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Pip Schevers uit Veghel, vrijwilligster bij Jongerencentrum de Kluis in haar woonplaats, is genomineerd voor de Vriendenloterij Passieprijs. De prijs is ingesteld door Vrijwilligersprijzen.nl en zet jaarlijks lokale en landelijke organisatie én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje. De 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019’ zijn gekozen uit zo’n 160 inschrijvingen. De winnaars worden door een vakjury gekozen en ontvangen op vrijdag 15 februari hun prijs uit handen van minister Hugo de Jonge van VWS.

Pip Schevers is vrijwilliger bij Jongerencentrum de Kluis op de CHV Noordkade in Veghel. Ze gaat elke woensdag- en vrijdagmiddag naar De Kluis. Ze doet boodschappen en helpt mee met het koken van het avondeten. Ze ziet om haar heen dat jongeren snel naar de supermarkt gaan om ongezonde voedingsmiddelen zoals chips, energiedrankjes etcetera te kopen. Pip vindt het echter belangrijk om jongeren aan te sporen juist gezonder te gaan eten. Daarom bedacht ze samen met haar begeleider bij De Kluis een plan voor een gezondere leefstijl onder de jongeren. Ze nam het initiatief tot een zeer bijzonder kookproject. Er wordt nu voortaan wekelijks door en voor jongeren gekookt. Jongeren staan samen met vrijwilligers, stagiaires en jongerenwerkers in de keuken om een heerlijke, gezonde maaltijd te koken.

Steeds meer deelnemers

Pip had zelf niet verwacht dat zij in aanmerking zou komen voor de Vrijwilligersprijs. “Ik vind het heel tof”, reageert de 14-jarige mavo-scholiere van het Fioretticollege. Volgens haar groeit de groep gestaag. Ze zegt: “In het begin zaten we met 4 à 5 jongeren rond de tafel, maar de laatste tijd zijn er dat al meer dan tien”. Of Pip in de prijzen gaat vallen is afwachten geblazen. Want naast een vakjury kan ook het publiek een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 11 februari stemmen op hun favoriete vrijwilliger Pip via www.vrijwilligersprijzen.nl

Reacties

Cookieinstellingen