Pip Schevers uit Veghel winnares van de Vriendenloterij Passieprijs

Foto: Facebook Vrijwilligersprijzen

Pip Schevers uit Veghel, vrijwilligster bij Jongerencentrum de Kluis in haar woonplaats, is gisteren als winnares uit de bus gekomen van de Vriendenloterij Passieprijs. De prijs is ingesteld door Vrijwilligersprijzen.nl en zet jaarlijks lokale en landelijke organisatie én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje.

18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers waren genomineerd voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019’. Er waren in totaal meer dan 160 inschrijvingen. De winnaars in de diverse categorieën werden door een vakjury gekozen en ontvingen gisteren hun prijs uit handen van minister Hugo de Jonge van VWS.

Pip Schevers

Pip Schevers is vrijwilliger bij Jongerencentrum de Kluis op de CHV Noordkade in Veghel. Ze gaat elke woensdag- en vrijdagmiddag naar De Kluis. Ze doet boodschappen en helpt mee met het koken van het avondeten. Ze ziet om haar heen dat jongeren snel naar de supermarkt gaan om ongezonde voedingsmiddelen zoals chips, energiedrankjes etcetera te kopen. Pip vindt het echter belangrijk om jongeren aan te sporen juist gezonder te gaan eten. Daarom bedacht ze samen met haar begeleider bij De Kluis een plan voor een gezondere leefstijl onder de jongeren. Ze nam het initiatief tot een zeer bijzonder kookproject. Er wordt nu voortaan wekelijks door en voor jongeren gekookt. Jongeren staan samen met vrijwilligers, stagiaires en jongerenwerkers in de keuken om een heerlijke, gezonde maaltijd te koken.

Namens meierijstad.nieuws.nl van harte gefeliciteerd Pip met deze prachtige prijs. Top!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen