RKSV Boerdonk beleefde prachtig feestweekend

v.l.n.r. Peter, Erwin, Piet en Mieke
v.l.n.r. Peter, Erwin, Piet en Mieke
Foto: Henri van Alphen

Afgelopen weekend stond in het teken van 50 jaar RKSV Boerdonk. Het feestweekend werd zaterdagavond ingezet met een heuse Bonte Avond.

Het bestuur van de voetbalvereniging trapte af met een medley van bekende meezingers. Vanaf het eerste moment zat er sfeer er goed in. Boerdonk 1 had de welbekende ‘petje op, petje af’ kwis. De selectie van Boerdonk 2 bracht het Mega Piranten Festijn op de planken. Boerdonk 3 nam iedereen mee terug in de tijd, naar het kampioenschap in 2000. De veteranen hadden een act met lege kratjes bier. Maar de knaller van de avond was het optreden van de Vrouwen 1 die met hun prachtige act, waarbij hun handen, voeten en hoofden door een doek staken, de zaal helemaal ‘plat’ kregen.

Zondagochtend om 10.00 uur stond de jeugd van Boerdonk op het veld om af te trappen voor diverse voetbalspelletjes en voor de senioren was er het beroemde ‘eikeltjes tournooi’ waar meer dan 60 personen aan mee deden. Bart van Eert was de uiteindelijke winnaar van dit evenement. Tussen alle activiteiten door kon men genieten van een heerlijke lunch. Zo’n 250 personen, jong en oud, haalden herinneringen op.

Kortom een meer dan een geslaagd weekend. Vooral door de inzet van de vele vrijwilligers en het bestuur, maar ook de vele leden die er een knalweekend van hebben gemaakt. En niet te vergeten het prachtige weer. Je krijgt wat je verdiend RKSV Boerdonk!

Huldigingen

Tijdens dit fantastische weekend werden er ook nog een aantal mensen extra in het zonnetje gezet. Piet van de Crommenacker werd door het bestuur voorgedragen tot erelid. Na goedkeuring door de leden van de vereniging werd de ietwat emotionele Piet gehuldigd als erelid van de club. Daarna nam Toon Kerkhof, als vertegenwoordiger van de K.N.V.B. het woord. Hij feliciteerde iedereen met het jubileum van de club maar kwam daar niet alleen voor. Speciaal voor een aantal leden was hij naar Boerdonk gekomen.

Peter van de Berg ontving van hem de Zilveren K.N.V.B. fluit. Sinds 2001 leidt hij als scheidsrechter de wedstrijden voor Boerdonk en daarnaast is hij ook nog sinds 2007 scheidsrechter coördinator.

Erwin van de Tillaar is seniorenleider geweest, van 2005 tot 2017 was hij assistent trainer en is nu voorzitter van de technische commissie. Sinds jaar en dag is hij kartrekker van het carnaval in de kantine. Als er iets moet gebeuren binnen het verenigingsleven van RKSV Boerdonk, dan kun je op Erwin rekenen. Voor zijn inzet ontving hij een zilveren K.N.V.B. speldje.

Koninklijke Onderscheiding

Hierna nam burgemeester Kees van Rooij het woord. Hij kwam niet alleen om de personen binnen de voetbalclub te feliciteren met het 50-jarig bestaan, maar had voor Mieke van der Doelen iets speciaals in petto. De voorzitter kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk wat zij doet binnen de Boerdonkse gemeenschap. Zie onze eerdere berichtgeving hierover.

RKSV Boerdonk
Foto: Henri van Alphen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen