De Korfrakkers laat zich niet uit het veld slaan door uitspraak tegenstander

Zondag 10 maart was de eerste wedstrijd na 2 weken rust. De verloren wedstrijd tegen Be Quick, maar zeker ook de uitspraak van de aanvoerster van Spes die in een interview refereerde aan “ouwe taarten” bij o.a. De Korfrakkers, was voldoende om met meer dan 100% te beginnen aan de wedstrijd. Zelfs met een team waarin de naweeën van Carnaval hun wissel had getrokken op een aantal speelsters.

Spes had een slimme tactische wissel gedaan in hun beginopstelling en daar had De Korfrakkers in het begin van de wedstrijd geen antwoord op. Voordat met de ogen geknipperd kon worden, stond de stand op 0-1. Het tweede doelpunt van Spes en meteen de aansluitingstreffer vielen pas in de 7e minuut. De gelijkmaker werd vrijwel direct gescoord en vanaf dat moment had De Korfrakkers grip op de wedstrijd. Met overmacht werd gescoord en de voorsprong werd vergroot tot 7-2, totdat Spes iets terug kon doen. De ruststand was 10-4.

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat Spes alles of niets moest gaan spelen en dat de concentratie en focus in met name de eerste 10 minuten heel belangrijk waren. De tweede helft begon meteen zoals iedereen voor ogen had; met een afstandsschot werd meteen de score vergroot.

De doelpunten bleven vallen, terwijl Janine geblesseerd uit moest vallen en ook Manon moest wisselen na een volle elleboog op haar neus in een duel bij de paal. Anke en Maud waren al gewisseld, omdat ze niet fit waren. En dan is er maar 1 speelster die te allen tijde klaar is om het karwei af te maken. Good old Monique maakte het laatste doelpunt. De eindstand was 21-6.

Komende zondag laatste thuiswedstrijd

Zondag 17 maart is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Swift. Swift heeft de punten hard nodig om als 4e te eindigen. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.