Skunk Heren 1 geeft Flamingo’s geen kans

Na drie weken carnavalsrust mocht Skunk weer aantreden, ditmaal tegen Flamingo’s uit Gennep. Een gevaarlijke middenmoter waar uit in Gennep maar nipt van gewonnen werd. De bezoekers kwamen echter niet voltallig naar Veghel en maakten het alleen in de derde set even spannend.

Als belangrijkste doel hadden de Veghelaren om de gevaarlijke middenaanvallers uit Gennep uit te schakelen, dit door middel van servicedruk. In de eerste twee sets lukte dit zo goed dat Flamingo’s niks in had te brengen. De derde set was echter een ander verhaal, een gelijk opgaand spel met enkele cruciale beslissingen van de scheidsrechter zorgde voor een spannend eind. Bij een 22-24 achterstand zette Skunk weer aan en wist het op miraculeuze manier de set alsnog binnen te halen. De laatste set, goed voor het bonuspunt, moest worden binnengehaald om verder uit te lopen op concurrent Donki Sjot. Na een kleine achterstand wist Skunk door hard werken deze set echter ook binnen te halen.

Setstanden

25-14, 25-14, 26-24, 25-19

Door deze 4-0 overwinning loopt Skunk een punt uit op de concurrent Donki Sjot en heeft het in de komende drie wedstrijden nog 10 punten nodig. Als aankomende wedstrijd tegen De Burgst wordt gewonnen is Skunk dichtbij een terugkeer in de eerste divisie. Op 23 maart wordt deze wedstrijd gespeeld in Sporthal de Bunders in Veghel. Om 19.00 uur kunnen de Veghelaren laten zien dat ze kampioen willen worden