De Korfrakkers – Swift; de laatste loodjes??

De allerlaatste reguliere competitiewedstrijd stond 17 maart op het programma. De voorbereidingen waren minder optimaal; immers, plaatsing voor de kruisfinales was al gerealiseerd. Op ontspannen manier werd aan de wedstrijd begonnen. Swift, daarentegen, moest nog volle bak gaan om kruisfinales te halen.

Winnen gaf de zekerheid voor de 4e plek en dus was Swift vanaf minuut 1 gebrand om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het begin van de wedstrijd was voor Korfrakkers, want al in de eerste minuut werd de 1-0 gescoord. Daarna volgde een aantal minuten met minder korfbal aan beide kanten. Pas in de 9e minuut kwam de gelijkmaker pas op het scorebord, met meteen daarachteraan 1-2 uit een strafworp. De voorsprong bleef in handen van Swift; Korfrakkers kon wel in het kielzog blijven, maar het was Swift die steeds scoorde. De ruststand was 6-9. Ook in de 2e helft was Swift ontketend en binnen 6 minuten zetten ze de stand op 7-12. Pas daarna kwam de focus bij de Korfrakkers; verlies in deze fase was dichtbij. Drie doelpunten van de Korfrakkers achter elkaar bracht het geloof in een goede afloop terug. In de 13e minuut van de 2e helft kwam de gelijkmaker 14-14. De 15-14 van Anke was een minimale voorsprong en Swift kwam terug op 15-15. Drie goede aanvallen aan Erpse kant, die ook alle drie resulteerden in doelpunten bracht de eindstand op 18-15.

Swift moest wachten op de uitslag van DDW-Rosolo. Door het verlies van DDW zal Swift ook de tegenstander zijn in de play offs, die gespeeld worden op 24 en 31 maart (met een evt derde wedstrijd op 2 april).

Het toeval wil dat ook De Korfrakkers 2 hun kruisfinale zondag spelen tegen Swift 2. Om 12.45 uur in Ter Aa.

Dus geen laatste loodjes, maar het begin van een aantal weken, waar het om gaat. De zaalcompetitie draait in de topklasse uiteindelijk maar om 1 ding: de finale in Eindhoven, die gespeeld gaat worden op zaterdag 6 april. En we willen daar heeeel graag spelen.