Veghels talent, Diana Pivak, derde in finale Prinses Christina Concours

Foto: christinaconcours.nl

Bijna 70 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de regioselecties van het Prinses Christina Concours in Veghel. De jury koos uiteindelijk 7 finalisten. Zij mochten op zondag 24 maart optreden tijdens de finale in CHV Noordkade, te Veghel. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de burgemeester van Meierijstad, de heer Kees van Rooij.

Het concours in Veghel was het laatste regioconcours. In totaal deden dit jaar ruim 400 jonge musici mee aan het Prinses Christina Concours. Alle deelnemers speelden tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze kregen feedback en maakten kans op mooie prijzen en een plek in de regiofinale. Achter de schermen ontmoetten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen ontstonden en mooie samenwerkingen begonnen. Het was dit jaar de 51e keer dat het Prinses Christina Concours georganiseerd werd.

Veghels talent

In categorie 2 (15 t/m 19 jaar) won de Veghelse Diana Pivak de derde prijs. Naast een muziekbon ter waarde van € 75,- ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours, mag zij een optreden verzorgen in de serie ‘Lunchpauzeconcerten’ in Muziekgebouw Eindhoven in seizoen 2019-2020.

24-03-2019-Prinses-Christina-Concours-02

24-03-2019-Prinses-Christina-Concours-01

CHV, Circle of Talent prijs

Cas van Haperen, trombone (Teteringen) heeft deCHV, Circle of Talent prijs gewonnen. Een masterclass door Jörgen van Rijen, beschikbaar gesteld door CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen