Column: Vreemde man….

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Iedere week verschijnt hier een column van de hand van Nellie Timmermans. Nellie heeft een praktijk voor psychosociale hulpverlening. Zij is gespecialiseerd in de complexe problematiek van ‘nieuw-samengestelde gezinnen’, oftewel stiefgezinnen.

Vreemde man….

Ze waren ooit samen bij mij geweest voor relatietherapie, maar nu kwam ze alleen. Ze was duidelijk: ik wil scheiden. Omdat haar man de laatste tijd rare dingen deed had ze enkele adviezen nodig hoe ze met hem veilig en verstandig kon omgaan ook m.b.t. de kinderen.

Vreemde dingen

Er waren ondertussen wat vreemde dingen gebeurd. Zo had een vriend gezien dat haar man agressief werd, een mes had gepakt en ermee gedreigd. Terwijl ze zelf nooit door hem bedreigd was, was ze soms wel bang voor hem geweest. Zijn ogen konden zo “wild” staan dat ze er soms van schrok.

Beschadiging

Zijn verleden was erg traumatisch geweest. Zijn moeder was jong overleden, hij kon er destijds niet over praten en werd daar toch toe gedwongen, hetgeen eerder schadelijk dan behulpzaam was geweest. Hij moest dan ook niets van hulpverleners hebben.

Relatietherapie

Toch had ze hem kunnen bewegen mee te komen naar relatietherapie, enkele jaren geleden. Ik vond hem wat vreemd, maar wel aardig. Hij was wel duidelijk: ik wil niet over het verleden praten. Dus dat omzeilde ik zoveel mogelijk. We hebben wat kleine dingen kunnen veranderen, maar of dat voldoende was voor een goede relatie betwijfelde ik.

Ontwikkeling

Mevrouw ontwikkelde zich, rondde een opleiding af, en steeds meer besefte dat ze met deze man nooit gelukkig zou worden. Ze kondigde de scheiding aan. Hij wilde er het ene moment niks van weten en het andere moment riep hij (met de bekende wilde blik in zijn ogen) donder dan maar meteen op. Ze was snel vertrokken naar een andere gemeente, zonder haar adres achter te laten. Ze vertrouwde hem niet meer en was zelfs bang voor hem.

De kinderen

Met de kinderen kon hij niet goed overweg. Hun dochter was al op 16 jarige leeftijd uit huis gegaan. Hun zoon studeerde en zat op kamers en kwam nog wel af en toe in de weekends thuis. Mevrouw wilde niet dat hij gedwongen zou worden haar adres prijs te geven. Hierin heb ik haar kunnen bijstaan. Ze mailde me enkele dagen geleden….. het gaat goed. Haar ex-man had al snel een nieuwe vriendin.

Nellie Timmermans Interpunctie, Smientdonk 2 5467 CA Veghel

www.interpunctie.nl [email protected], tel. 0413-310795 of 06-21 59 24 35

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen